Кадетска репрезентација Србије игра четвртфинале Европског првенства

Кадетска фудбалска репрезентација Србије (играчи до седамнаест година) играће у суботу (15, Спорт клуб 1) утакмицу четврфинала Европског првенства у Мађарској.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Противник је Пољска а у редовима наше селекције оптимисти су пред овај дуел.

- Заиста ми је драго што смо се пласирали међу осам најбољих тимова у Европи. Слагао бих кад бих рекао да се ту завршавају наше амбиције. Очекује нас изузетно захтевна утакмица против екипе која је изванредна у високом пресингу. То им је заштитни знак, опредељење и начин на који играју. Према статистичким подацима најбоља су екипа у погледу броја пасова које дозвољавају противнику када започиње напад. То довољно говори о њиховом интезитету и квалитету када је реч о високом пресингу. Играју директан фудбал и екипа су која поседује завидан квалитет, али као и сви, имају и своје мане, које ћемо покушати да употребимо у нашу корист-рекао је селектор ,,орлића“ Александар Луковић.


Ђурић: Најјачи када је најтеже

Репрезентативац Србије Давид Ђурић прижељкује још једну добру партију наше селекције и пролаз у полуфинале.

- Пре свега, желео бих да похвалим екипу што смо се вратили из великог минуса против Словеније. Очекивали смо да добијемо тај меч, али смо, нажалост, лоше ушли у утакмицу и изгубили. Против Италије и Шпаније смо показали карактер, колико заиста вредимо и можемо, и остварили резултате за пласман у четвртфинале. Сада анализирамо и спремамо се за Пољску, пратимо све детаље, врлине и мане. Гледамо да се што боље припремимо за тај меч. Атмосфера у екипи је одлична, увек се држимо заједно, а нарочито када је најтеже – поручио је Ђурић.


Стефан Митровић због парних жутих картона неће моћи да помогне саиграчима у борби за пласман у наредну фазу.

- На срећу, сви остали су здрави и спремни. Имам апсолутно поверење у играче који су ту, ни најмању сумњу немам да ће сви одговорити захтевима на прави начин, као што су то чинили и до сада. Спремамо се и сви једва чекамо да утакмица почне.

Орлићи имају велику подршку навијача у Мађарској.

- Хвала им на томе. Верујем да ће и стадион бити пун, да ће бити доста наших људи, као и и до сада на турниру, и овом приликом их позивам да дођу и подрже наше момке у борби за пласман међу четири најбоље екипе у Европи.

Кадетска репрезентација Србије добро познаје терен у Телкију, где ће одиграти четвртфинале против Пољске. Последња провера пред Европско првенство против домаћина турнира одиграна је управо ту, где је наша селекција голом Андрије Максимовића савладала Мађарску, а потом је ту одиграна и прва утакмица нашег тима на овом турниру.

- Баш тако, два пута смо већ играли на том терену и веома добро га познајемо. Услови су феноменални, не само што се Телкија тиче, већ и на осталим стадионима и теренима где играмо и тренирамо. Што се организације тиче све је на врхунском нивоу и постоје сви предуслови да и сада одиграмо још један добар меч – поручио је Александар Луковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести