Каменичани имају јасан циљ: Мијин поново на клупи

Већ десетак дана вредно тренирају фудбалери Фрушкогорца из Сремске Каменице чланови Новосадске лиге.
Golman Lalic (Fruskogorac) intervenise u guzvi/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Голман Лалић (Фрушкогорац) интервенише у гужви

Имају и јасан циљ, да консолидују тим и да се на крају првенства нађу у златној средини. Након годину дана одсуства поново је на ужарену тренерску клупу сео Светозар Мијин.

- Не обећавам ништа помпезно обзиром на тренутну ситуацију у којој се налазимо. Јесенас сам одгледао доста утакмица Фрушкогорца. У једној ствари сам се са управом сложио да ће ова полусезона бити турбулентна,  Да не верујем у играче и њихов квалитет не би се ни прихватао посла. Искрен да будем предстоји нам тешких 17 утакмица у којима ћемо од првог пролећног кола и меча са Фрушкогорским партизаном у Буковцу тражити прилику за освајањем бодова. Предочио сам играчима да ће много тога зависити од старта - размишља бивши фудбалски  интернационалац и хокејаш. 

Каменичани тренирају на игралишту крај Дунава, користе салу и теретану.

- Имамо солидне услове за рад. И време нас је послужило да онај по играче најнепопуларнији део на стицању физичке спреме урадимо на високом нивоу. Почели смо и са одигравање контролних утакмица. Изгубили смо од другопласиране екипе војвођанске лиге Младости из Новог Сада убедљивим резултатом (4:0). Нисмо лоше стајали на терену, поготово у првом делу  када смо пружили жесток отпор и једини гол у том периоду примили смо у финишу. У наставку нисмо имали снаге, што се могло и очекивати с обзиром на то да смо пре меча имали само два тренинга, што је боље припремљенија екипа знала да искористи и на крају дође до убедљиве победе. Уопште ме то не брине, јер како припреме теку тако и наша форма и уиграност иде узлазном линијом. Уиграваћемо се кроз утакмице са Татром, Цементом, Славијом и омладинцима Пролетера. Очекујем да до премијере у Буковцу све коцкице ставимо на право место и спремни дочекамо пролеће нада се Мијин.

Играчки кадар се није драстично променио, остала је већина играча из јесење полусезоне.

- Наше редове су напустили Спасојевић (Слобода,Товарник) и Васојевић (Слога, Темерин),а од активног играња опростио се Угљеша Караћ. Што се долазака тиче то су махом неафирмисани омладинци из Кабела и Црвене звезде, повратник Кукурузовић и Лалић из Петроварадина. По проценама  екипа сличних редности од оне из јесењег дела добро припремљена спремна за наше циљеве - истакао је на крају Мијин.

М. По. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести