Капитен Пролетера Синиша Бабић уочи дербија с Војводином

Фудбалери Пролетера припремају се за градски дерби са Војводином.Капитен екипе Синиша Бабић је раније носио Вошин црвено – бели дрес, сада је предводник екипе са Слане баре и предвиђа лепу и занимљиву утакмицу на “Карађорђу”.
ФК Пролетер/Синиша Бабић се нада повољном резултату у дербију с Вошом
Фото: ФК Пролетер/Синиша Бабић се нада повољном резултату у дербију с Вошом

- Припреме у Турској биле су ваљане, кроз утакмице смо се уигравали и јако је битно да се нико није повредио. Сматрам да смо спремни за прлоћену трку, а  прву утакмицу играмо са Вошом, која се због ривалства ипак разликује  од других - каже Бабић.

Пролетер је од почетка припрема одиграо чшест утакмица, две у Србији и четири у Турској.

- Обзиром на доста промена у играчком кадру акценат је био на уигравању екипе. Да ли смо јачи или слабији у односу на јесењу полусезону незахвално је нагађати, али смо зато искуснији.Сматрам да смо јесенас играли боље него што би се по резултатима могло закључити.

У суботу је дерби са Војводином када ће се видети шта и колико Пролетер може.

- Помно пратим игре Војводине,клуба у коме сам дуго играо. Знам да имају амбиције да изађу на европску сцену, што значи  да ће једнако бити амбициозни и у дуелу са нама. Добро се познајемо и неких великих  тактичких изненађења не би требало да буде.Утакмица са Војводином  је за све нас у Пролетеру посебна и инспиративна, намера нам је  да се пред публиком прикажемо у најбољем издању и да евентуално стигнемо до жељеног резултата.          

Пролетер има озбиљних проблема око састава за дерби због жутих картона битних играча.

- Бићемо баш ослабљени, јер због картона неће моћи да наступе Андрејевић, Леандро и Радиновић.Ту не можемо ништа да поправимо, сигуран сам да ће тренер Жигић одбарати у овом тренутку најјачи тим. Не бежимо од чињенице да је Војводина фаворит, с тим што у оваквим утакмицама, у градском дербију, то не мора да заначи да ће наш ривал тријумфовати.Проблема имамо, али на оптимизам не мањка.Предвиђам лепу и интерсантну утакмицу и логично је да верујем у повољан резултат – поручио је Бабић. 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести