Капитен Војводине Стефан Ђорђевић предводиће тим вечерас против Партизана

Последњи пут тим Партизана, код кога данас гостује у 13. суперлигашком колу, Војводина је победила пре две године, прецизније у августу 2020.
Stefan Djordjevic
Фото: Стефан Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

Упркос чињеници да су гости тада на „Карађорђу” два пута водили Новосађани су победили 3:2, преокретом од два поготка постигнута у последња два минута игре. У тој екипи Војводине, од играча актуелног састава, играли су Ђорђевић, Топић и Зукић.

- Радо се сећам тог искуства и треће узастопне победе против Партизана, мада остаје жал што је утакмица одиграна без присуства публике -  каже капитен Војводине Стефан Ђорђевић. – Сада су околности другачије, доста тога се променило, састави су нови, али је вредан сећања начин на који је тренер Лалатовић мотивисао екипу, посебно за сусрете с Партизаном. Не бих да улазим у детаље, нека то остане у свлачионици. Имамо разлога да верујемо у наше добро издање и у сусрету који следи, јер је тренер Раставац сопственим начином рада успео да за кратко време успостави атмосферу у којој је вера у сопствену вредност претпостављена било каквом респекту према било ком противнику. Сведочи наша игра у прилог томе, резултати такође, а, што је најважније, навијачи нам верују и подржавају нас. Партизан јесте увек - Партизан и после неуспеха у Купу, али и ми смо колектив за респект и имамо довољно основа да у Београд путујемо у оптимистичком расположењу.

Уз поменуту тројицу, штопер Војводине Урош Витас био је актер тог сусретра, али у саставу Партизана. Сада чека своју шансу у новосадском тиму, чији су играчи сагласни да је управо гостовање које следи шанса да се у знатној мери амортизује негативно искуство од четири узастопна пораза, који су уследили после тријумфа на „Карађорђу”.

- Генерално, нас не оптерећује ама баш ништа – самоуверено ће Ђорђевић. – Најважније је то да су сви играчи на располагању за састав. Ово је нова прича, другачија је атмосфера и ова генерација Војводининих играча спремна је за велика дела. Немојмо да заборавимо и такмичење за Куп Србије. Имамо паклени октобар испред себе, у ком идемо од утакмице до утакмице, максимално мотивисани и одлично припремљени да одговоримо на изазове такмичења на два фронта. Дерби с Партизаном неће ништа решити, сезона је дуга, има времена када ћемо у очи да се погледамо. Моја лична амбиција своди се на барем још један трофеј у улози капитена Војводине. Победа у дербију потврдила би оцену да смо на правом путу.

Експедиција Војводине синоћ је допутовала у главни град и одсела у провереној бази, где ће дочекати вечерашњи почетак дербија, који је заказан за 19 часова.

Л. Бакмаз

 

У Партизану су врло опрезни

Фудбалери Партизана, после серије од неколико добрих игара и резултата, доживели су шок на старту куп такмичења и испали од Радничког из Сремске Митровице. Црно-бели су сигурно уздрмани после тога, међутим, времена за туговање нема - већ данас (19, Арена спорт премијум 1) очекује их дерби меч с Војводином. Многи би рекли - утакмица у незгодном тренутку - али тренер Гордан Петрић верује у своје момке и мисли да ће моћи да се издигну из тренутно лоше ситуације.

- Дебакл против Радниког није смео да се деси , али шта је - ту је. Идемо даље, добро смо се спремили за вечерашњу утакмицу. Причао сам с играчима, опустио их и објаснио им колико је важно да наставе у добром ритму. Чека нас серија тешких утакмица у кратком временском року и меч против Војводине мора да нам буде добар увод пред будуће дуеле. Новосађани су силно мотивисани, играју одлично, али мислим да ће, ипак, све зависити од нас, односно од тога како ми уђемо у утакмицу - рекао је стратег црно-белих.

Гордан Петрић посебно цени једног играча Војводине

- Немања Николић је одличан фудбалер, по мени, најинтелигентнији који се појавио у последњих не знам колико година. Имао сам прилике да сарађујем с њим и добро га познајем. Такође, изузетно ценим и тренера Раставца, који је прави такмичар и зна да постави екипу.

Тренер Партизана нагласио је да ће, ипак, све зависити од његових играча.

- Не знам да ли су навијачи љути или не, волео бих да нису и да осете тренутак у ком би требало да нам помогну. Међутим, и ако не дођу у великом броју, своје момке сам спремио за тај сценарио: рекао сам им да они пре свега играју за себе, клуб и своје породице - поручио је тренер Партизана.

И. Л.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести