Кикинђани спремни за фудбалски двомеч с Белоцркванима

Фудбалска тема међу фудбалу наклоњеним Кикинђанима су престојећа два меча баража за попуну Војвођанске лиге исток. мегдан ће поделити  ОФК Кикинда 1909, члан Подручне лиге Зрењанина и БАК из Беле Цркве, члан Прве јужнобанатске лиге.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Домаћин првог сусрета, у суботу, је БАК, а реванш се игра у среду у Кикинди. Ови ривали последњи пут су играли првенствене утакмице у Војвођанској лиги у такмичарској 2007/2008. години. Сазнање да ће се прва утакмица играти у Белој Цркви посебно је обрадовало челнике кикиндског тима. 

„Мислим да смо у предности што прво играмо као гости. Међутим, зелени терен у једној и другој средини ће бити место где ће се одлучивати о победнику. Сви ми што радимо у клубу желимо да се домогне војвођанског ранга такмичења, а потом и више и да се врати на стазе старе славе. Фудбал се у Кикинди игра већ 11 деценија, па је ово прилика да наш град пронађе своје право место на фудбалској мапи. Уз повољан резултат на гостовању реванш меч на нашем стадиону биће прави празник фудбала. Очекујем да трибине стадиона буду препуни навијача, а већ сада имамо сазнање да ће у Кикинду доћи многобројни љубитељи фудбала из окружења. Ми ћемо се трудити да све њих лепо угостимо. Због тога ће многи чланови Управе морати да добро одраде свој део задатка. Мислим да ћемо се после друге утакмице ми радовати вишем рангу“, каже председник клуба Лука Радујко.

Потпредседник клуба Миливој Лињачки имаће велике обавезе у организацији реванш меча код куће.

„Сви чланови клупске управе су добили задатке. Обезбедили смо и аутобус за навијаче, многи ће кренути пут Беле Цркве и сопственим превозом. Очекујем да на реваншу, у среду, трибине нашег стадиона буду испуњене до последњег места“, најваио је Лињачки.

На клупи ОФК Кикинде 1909 седи тренер Слободан Живков, који је и пре осам сезона предводио тим када се пласирао у Српску лигу Војводина.

„БАК је веома добар тим, а податак да је у минулој сезони у 30 кола примио свега 16 голова показује да има стамену одбрану. Наш циљ је да се не бранимо, већ да нападамо и да остваримо што повољнији резултат за реванш пред својим гледаоцима“, казао је Живков.

Утакмица у Белој Цркви игра се у суботу, са почетком у 17.30 часова.

М. Секулић  

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести