Клоп: Звезда хоће ново чудо, али на Енфилду се зна...

ЛИВЕРПУЛ: Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је данас да веома цени екипу Црвене звезде и да ће његов тим морати да одигра максимално ако жели да победи у мечу Лиге шампиона.
EPA-EFE/PETER POWELL
Фото: EPA-EFE/PETER POWELL

Немачки стручњак подсетио је да је Звезда у последњем колу квалификација елиминисала аустријски Салцбург и да је баш гледао велико славље шампиона Србије.

"Избацили су Салцбург у веома узбудљивој утакмици, за 10 минута су се вратили после два гола минуса. Био сам одушевљен када сам видео какво је то славље. Направили су чудо и сада желе да наставе... Ко год да дође на Енфилд наш циљ се зна, желимо победе. Сигуран сам да ће се Звездини фудбалери борити 100 одсто", рекао је Клоп на конференцији за медије у Ливерпулу.

Баш пред дуел са Звездом опоравио се Садио Мане, док су ван тима због повреда Наби Кеита и Џордан Хендерсон.

Клоп се осврнуо на убедљив пораз црвено-белих у Паризу 6:1 у прошлом колу.

"Звезда је најбољи тим у Србији, доминантано игра. Веома добро се бране, имају брзе играче по боковима, као да су на бициклама. Такви су српски тимови... Против Пари Сен Жермена је другачије. Када је ПСЖ дао први гол све се отворило, а Нејмар је погађао из слободних удараца и ту се ништа није могло... Мораћемо да се боримо на сваком делу терена".

У Звездином тиму упознат је са квалитетима земљака Марка Марина, који није отпутовао у Ливерпул због повреде.

"Знам Марка када је био у Франкфуту, живео сам тамо када је дошао у омладинску школу. Гледали смо три утакмице и тешко је видети која је прва постава Црвеној звезди", рекао је Клоп, пре него што су га српски новинари подсетили да чувену утакмицу Црвене звезде и немачког Бајерна из 1991. године.

"Кад је то било, 1991? Хммм.... Имао сам тада 23 године и очигледно нешто друго гледао (смех)... То је био сјајан тим, веома добар са Просинечким", насмејао је све у конференцијској сали харизматични стручњак.

Утакмица 4. кола Ц групе Лиге шампиона Ливерпул - Црвена звезда почиње сутра у 21 сат на Енфилду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести