Кокеза: Поносим се подршком клубова из целе Србије

БЕОГРАД: Поносим се подршком клубова из целе Србије, часних и поштених људи, јер српски фудбал нису само репрезентација и Суперлига, изјавио је председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза.
kokeza, tanjug
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

Он је у великом интервјуу за Спортски журнал нагласио да му је посебна част што га подржавају људи који преко својих фирми улажу у клубове, као што су Драган Обрадовић у Чукаричком, Марко Здравковић у Вождовцу, Драган Лазовић у Јавору, Јанош Жембери у ТСЦ-у...

Први човек ФСС додатно је реаговао и на изјаве Немање Видића о челницима српског фудбала.

Нећу да се бавим Видићем играчем, сви знамо какву је каријеру имао, свака част. Али, са Видићем који ништа не ради пет година, а соли памет свима, хоћу да се бавим. Да је био тренер у том периоду, рекао бих можда да је залутао у тренере. Да је био функционер ових пет година, рекао бих можда да је залутао међу функционере, али, дефинитивно желим да му поручим, за његово добро, ''мајсторе на овом терену, по окончању каријере, не уклизава се, други се квалитети траже''. И поштовање тек треба да се заслужи, истиче Кокеза.

Он је прокоментарисао свој однос с председником УЕФА Александром Чеферином.

Мој односе с господином Чеферином и осталим људима из УЕФА је однос који се гради не на причама "рекла-казала" већ на конкретним потезима. ФСС је један од савеза који у последњих 10-15 година има можда и најбоље односе с УЕФА, рекао је Кокеза.

Дао је и своје виђење Видићеве изјаве да би у врху Савеза требало да буду бивши репрезентативци.

Немања је неко ко се после сјајне каријере очигледно није снашао у следећих пет година. Он је или необавештен или злонамеран и не барата са чињеницама. Од 55 председника савеза у Европи, само су седморица били професионални фудбалери и мали број, шест-седам, фудбалери на аматерском нивоу као на пример ја. Остали људи никад нису играчи фудбал. Је ли то Немања жели да каже да председник Чеферин или председник ФИФА Ђани Инфантино или, рецимо председник ФС Португалије Фернандо Гомеш, који је мој лични пријатељ и долази из кошарке, не треба да буду председници савеза чија је репрезентација првак Европе? Да ли то значи да су лоши руководиоци? Да ли Немања зна да је председник ФС Немачке, четвороструког првака света Фриц Келер наследио породични бизнис са вином, можда није добар председник те федерације?, поручио је Кокеза.

Он је истакао да има сјајне односе са челницима највећих Европских федерација, између осталих и с Енглеском у којој је Видић постао легенда Манчестер јунајтеда.

Мислим да никад, ни код једног председника нашег Савеза није било толико гостију из целог фудбалског света. У фебруару 2018. председник ФС Енглеске Глен Кларк је боравио у Београду и био гост у Старој Пазови. После тога смо подржали кандидатуру Енглеске за избор у Извршни одбор УЕФА. Били смо гости некадашњег извршног директора Јунајтеда Дејвида Гила у Лондону. Ето, Немања је неупућен колико људи из УЕФА подржава руководвство ФСС, казао је.

Кокеза тврди да је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао истину када је изјавио да Видић жели да буде селектор Србије.

Не могу да кажем шта он жели или улазим у те ствари, али са сигурношћу могу да потврдим да је Терзић говорио истину и да је пре извесног времена Видић рекао да жели да буде селектор. Такође, управо саветник Немање Видића је лобирао код људи из Савеза и тражио да буде селектор Србије, рекао је Кокеза.

Србија управо тражи новог селектора, а Кокеза каже да ће његов заменик Марко Пантелић убрзо изаћи са предлогом.

Лично сам разговарао само с Драганом Стојковићем Пиксијем, остале разговоре је обавио Пантелић. Разговарао је с пет-шест кандидата и Марко ми је рекао да мисли да је близу решења и у наредних неколико дана ће изаћи с предлогом, истакао је Кокеза.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести