Комбиновани тим Војводине вратио се из Египта с лепим утисцима

И док су првотимци, који су у петак одиграли дуел 1. кола Суперлиге Србије против екипе Младости из Лучана (1:1), у суботу имали слободан дан, а у недељу радили под будним оком помоћног тренера Душана Ђорђевића и кондиционих стручњака Александра Јанковића и Милована Кнежевића, дотле су млађи играчи, појачани неким од новајлија, гостовали у Египту.
S treninga Novosadjana u Egiptu/A. Predojevic
Фото: С тренинга Новосађана у Александрији/А. Предојевић

У Александрији су, на велелепном стадиону Борг Ел Араб, одиграли затворени сусрет с домаћим Пирамидсом и изгубили 1:3 (1:2). Била је то добра прилика да шеф стручног штаба провери на кога и колико може да рачуна током сезоне и чини се да је добио одговоре на неке од дилема.

- Иако то избегавам да чиним, изузетно сам задовољан гостовањем у Александрији. Јесмо изгубили од Пирамидса, али ме радује то што су многи од наших момака схватили шта се од њих очекује и искористили су прилику да се докажу. Уједно, стекли су неопходно искуство, које ће им у будућим каријерама користити. Ривал нам је био тим који има максималне амбиције, како у првенству Египта, тако и у такмичењима у читавој Африци. Довео је тим из Александрије током лета три-четири играча на које је потрошио око 20 милиона евра, а ми смо, опет, на моменте долевали веома добро. Једна група наших фудбалера је оставила веома добар утисак и одиграла утакмицу на високом нивоу и због тога сам задовољан, јер сам видео да на њих могу озбиљно да рачунам у домаћем првенству – рекао је тренер Александар Веселиновић

По нама, веома добре партије пружили су новајлија Дамјан Гојков, стрелац  гола, Александар Мирков, као и нови голман Никола Симић. Прва двојица пуно су претрчали, Гојков је уз то био константна опасност по голмане Пирамидса и штета је што запажену партију није успео да крунише и голом, иако је за то имао прилику у 80. минуту.

Фото: Запажени у Египту: новајлије Никола Симић и Дамјан Гојков

- Не волим да истичем појединце, па нећу то учинити ни овог пута – додао је Веселиновић. – Битно ми је да су играчи схватили шта значи то што носе дрес и грб Војводине,као и њих ов однос према утакмици , који је био изванредан. Драго ми је што су младићи који су нам се тек овог лета прикључили из омладинског погона имали прилику да стекну ново искуство и код њих се већ види да су знатно напредовали. То је добар начин да у блиској будућности клуб поново почне много више да се ослања на своју децу и то ме додатно охрабрује.

Драго ми је што су младићи који су нам се тек овог лета прикључили из омладинског погона имали прилику да стекну ново искуство и код њих се већ види да су знатно напредовали (тренер Веселиновић)

Веселиновић је нагласио да је гостовање у за нас помало егзотичној земљи какав је Египат користило свима.

- Нисмо знали против кога ћемо играти у Александрији, а видели смо да је реч у веома озбиљној екипи. Уосталом, већ у четвртак, попут нас, у Египат стиже и шпански Рајо Ваљекано да одигра утакмицу с Пирамидсом, што довољно говори о озбиљности с којом се ради у овом клубу. Гостовање је изузетно користило млађим играчима, јер су имали прилику да се одмере с екипом која у својим редовима има веома скупе играче из Бразила,Холандије и египатских клубова. Следи нам краћи одмор, а онда настављамо с радом у пуном темпу – најавио је Веселиновић.

Што се власника Пирамидса тиче, а реч је у саудијском принцу Туркију Ел Шеику, очигледно је да је реч о фудбалском заљубљенику, који не жали новац како би створио прави супертим. Иако нисмо имали прилику да га видимо, занимљива је била његова одлука да се сусрет игра без присуства публике, па новинарима из Србије није било дозвољено да снимају неке занимљиве детаље, нити је на сјајном стадиону Борг Ел Араб био укључен интернет. Због тога су невоље имали и представници писаних медија, који су морали извештаје да пошаљу тек по повратку у хотел. Истовремено, ТВ пренос је рађен путем специјалног линка у принчев дом у Саудијској Арабији, а око терена је било постављено чак 11 камера, које су власнику требале да дочарају комплетну слику с терена. Верујемо да је био задовољан оним што је видео, посебно одличном игром својих појачања, неухватљивих Бразилаца Кеноа и Рибамара.

Веселиновић је играчима који су били у Египту дао слободан дан, а од данас почињу припреме за утакмицу 2. кола Суперлиге, у којој Војводина одлази на гостовање у Земун.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести