Комеморација поводом смрти Зорана Дакића: Одлазак истинског професионалца

Уз присуство чланова породице, некадашњих саиграча и поштовалаца свега оног што је у фудбалу урадио, јуче је у прес-сали стадиона “Карађорђе” одржана комеморација поводом смрти Зорана Дакића, некадашњег фудбалера Војводине и више домаћих и иностраних клубова.
22 komemoracija
Фото: Ј. Грлић

Скуп је почео минутом ћутања, а онда су на Дакићев лик и дело подсетили Васа Пушибрк, председник Секције ветерана “старе даме”, као и Цвијан Савковић, секретар тог Удружења.

- Дакић је фудбал почео да игра у родном Шапцу, а животни и играчки пут га је после тога одвео у ОФК Београд, где је био члан чувене генерације “романтичара” с Карабурме - рекао је Савковић. - Живот и каријера 1966.  довели су га у Војводину, у којој је наступао све до 1970. године, одигравши 137 званичних сусрета за црвено-беле. Уследио је потом његов одлазак у Француску, где је био члан најпре Ремса, а онда и Ажаксиоа с Корзике, Касније се бавио и тренерским послом, а по завршетку каријере вратио се да живи у Нови Сад, заједно са супругом Штефицом, познатом атлетичарком Војводине, као и синовима Жељком, такође некадашњим играчем новосадског клуба, и Срђаном.

Васа Пушибрк, члан прве шампионске генерације Новосађана, у емотивном говору опростио се од некадашњег саиграча.

Испраћај посмртних остатака Зорана Дакића и кремација обавиће се у суботу, у 9 часова, на Новом гробљу у Новом Саду.   

А. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести