КОМШИЈСКИ ДЕРБИ Бечеј и ТСЦ деле мегдан

Поглед на прволигашку фудбалску табелу све казује: ТСЦ је фаворит у комшијском дербију са Бечејцима, који су домаћини овог очекивано занимљивог дуела.
Fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Узлазна линија Тополчана кренула је управо од Бечејаца, победили су их у шестом колу са 2:1 и од тада у 15 првенствнених утакмица нису осетили горчину пораза, играјући само четири пута нерешено. То их је довело у сам врх прволигашког каравана. Насупрот њима, Бечејци никако да стабилизују резултате мада играју сасвим солидно, још нису спојили три утакмице без пораза, а нису ни две победе повезали.

- Нема дилеме, ТСЦ је фаворит у нашем међусобном окршају, јер има квалитетнији тим и одавно је у узлазној серији. Сигурно је да ћемо ми уложити максимум труда не би ли избегли пораз - не напушта оптимизам шефа струке Бечејаца Душана Бајића.

Комшијски дерби се игра у, бар за наше прилике, нефудбалском термину – понедељак у 13 сати.Да је комшијски окршај одигран за викенд нема сумње да би се на трибини стадиона крај Тисе нашли љубитељи фудбала из оба града и околине. Овако...

- Јесу Тополчани фаворити, али нама су бодови преко потребни и зато ћемо уложити максимум умећа да до њих дођемо. Неће бити лако то остварити, али верујем у саиграче и надам се да ће тежиште игре бити на супротној страни од мог гола – верује искусни голман  Марко Живков.

ТСЦ није непознаница Бечејцима. Уосталом, тројица играча су стигла крај Тисе управо из њихових редова. Летос је на позајмицу дошао Алексанадар Ерак, годину дана раније Марјан Цветковић, а шест месеци пре Дејан Рахић.   Охрабрење у табору Бечеј пред окршај с комшијама је што су се од повреда опоравили Коста Дражић и Илија Ердељан па је могућност ротације већа.Бечејци су у ситуацији да немају шта да изгубе, бод би задовољио њихове апетите, и растерећени могли би да пруже велики отпор фавориту. А кад је тако, увек профитирају љубитељи фудбала.     

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести