Косановић напустио Раднички: Одлазим због казне ФСС

НИШ: Фудбалски клуб Раднички и искусни стручњак Милорад Косановић  споразумно су раскинули уговор.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Косановић, који је на клупи Нишлија седео од августа, опростио се од клуба победом против Чукаричког после које је Раднички остао у борби за пласман у квалификације за Лигу Европе.

" Мислим да је време овде проведено доста добро, с обзиром на услове које сам имао. Мислим, пре свега, на први део сезоне и селекцију играча. У другом делу сезоне смо направили мали помак. У српском фудбалу је тешко радити, не у Радничком, већ у свим клубовима. Свака три месеца правиш нови тим, а не може увек да се одмах погоди са појачањима", рекао је Косановић за клупски сајт.

Један од главних разлога за његов одлазак је казна Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, која би га још четири меча одвојила од клупе Радничког.

"То је пресудило. Одлучио сам да одем због Радничког, а не због себе. Имамо нови тим, њима је на клупи потребан тренер који ће да их води. Против Чукаричког смо оставили Раднички у плеј-офу, а то је био примарни циљ без кога Раднички не би могао да се развија даље. Сматрам да би за тим био велики хендикеп да још четири меча не будем на клупи, логично је било да клубу предложим раскид сарадње, не желим ја да будем сметња", поручио је Косановић.

Косановић је под суспензијом ФСС од три месеца због сукоба са тренером Јавора Игором Бонџулићем после победе Нишлија у првом делу сезоне 7:0.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести