Косановић: Против Спартака желимо три бода

НИШ: фудбалера Радничког из Ниша Милорад Косановић изјавио је да на старту другог дела сезоне, против Спартака у Суботици, очекује инетресантну утакмици у којој ће екипа тражити повољан резултат и три бода.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

"У недељу отварамо други део сезоне утакмицом која би требало да буде веома интересантна и увод у још две сличне које нас очекују, против Чукаричког и Војводине. Надам се да смо ништа мање спремни од њих, а најважније је да немамо повређених и болесних играча. Спартак је доста добар тим са амбицијама да се избори за плеј-оф. Они већ другу годину играју у готово непромењеном саставу, за разлику од нас који мењамо тим на неколико месеци. Овог пута то је чвршћи и компактнији тим него јесенас. Очекујем тешку и захтевну утакмицу утакмицу у којој ћемо тражити повољан резултат и три бода", рекао је Косановић.

Раднички у пролећни део сезоне улази са јасним циљем да поново избори наступ на међународној сцени.

"Ми морамо да тежимо ка том циљу. Неће бити лако. Чукарички је попут Спартака дуго на окупу, Војводина је ове зиме довела много добрих играча, а не треба занемарити ни одлични ТСЦ. Поштујемо их, али и мислимо да можемо да будемо бољи од њих. Имамо незгодан распоред на старту и неопходно је да одмах кренемо са освајањем бодова. Чека нас и завршница Купа Србије у којем имамо највише могуће амбиције, али ту ће нам бити потребно и мало среће приликом предстојећег жреба за четвртфинале", јасан је Косановић.

Раднички је значајно променио обрисе тима током зимске паузе. Када је реч о новајлијама, треба напоменути да су у Радничком најавили да ће акценат у прелазном року ставити на јачање одбране и средине терена, а у прилог томе говоре и аквизиције пристигле ове зиме

Уговоре са Нишлијама су потписали голман Боривоје ристић, штопер Марио Маслаћ, леви бек Бојан Летић, те везни фудбалери Немања Суботић, Александар Пејовић, Огњен Бјеличић, Стефан Милосављевић и Милосав Сићовић. Напад је појачао искусни повратник Немања Којић.

"Не знам да ли смо добили појачања, то ћемо видети када крену такмичарски мечеви, али добили смо играче уместо играча. Имамо добру групу младих, као што су Митровић, Милорадовић, имамо Суботића, Пејовића, који ће доста значити, а и остали играчи поседују висок квалитет. Боље би за нас било да је остао Сулака, као централни штопер, јер је баш прорадио у финишу јесењег дела, а фалиће нам и Јирка, јер смо његовим одласком изгубили силу. Са њима би било другачије, али на располагању ми је 20 играча, компактна екипа и сматрам да имамо екипу која може да изнесе задатке који су постављени пред њу", завршио је Косановић.

Утакмица 21. кола Суперлиге између Спартака и радничког игра се у недељу од 16 сати.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести