Косановић: Садик технички скроз необучен, Звезда без игре

После победе Партизана у мечу са Црвеном звездом и пласмана црно-белих у финале Купа Србије бивши тренер Звезде Милорад Косановић  дао је своју анализу меча.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Говорио сам, ако Партизану даш простор у 40 метара испред вашег гола у проблему си. Умар Садик не зна ништа, технички је скроз необучен. Међутим, он је непријатан, незгодан, снажан и брз и кад му даш тај простор само је питање када ће да пробије. Да је играо Филип Стевановић било би још опасније. Па још Асано, Натхо, Сума. Њима не смеш да даш простор да се залећу од центра, а они су то радили 90 минута. Када им то не даш, да имају четворицу у трку према твом голу онда Партизан не може ништа - рекао је Косановић за Моцартспорт, а пренео портал Србија данас.

- Нису они цвећке, имају слабости. Када им затвориш последњих 40 метара, онда више нема игре, онда Страхиња Павловић мора да улази у игру и Партизан има муку, одбрана се распадне - казао је Косановић.

Звезда је највећу грешку направила у селекцији играча.

– Уместо да правиш тим и игру, ти разиграваш 30 играча. На крају ни тима ни игре. Џаба титула, знамо сви да све што вреди у Србији је у Звезди и Партизану. И још кад додаш те странце, превелика је то разлика у односу на остале. Али Звезда није играла фудбал, чак ни у Лиги шампиона, мада се њом покривала. То није фудбалски развој, то није фудбал. Само то нико није смео да каже, чим нешто кажеш одмах те нападну са свих страна.

Косановић додаје да не треба превише критиковати Дејана Станковића.

- Он је добар дечко, има искуство играња у јакој лиги и са јаким играчима, али за овај посао ти треба и ново искуство. Изгураће он све ово, само нека ћути и ради. Само нека озбиљно ради на себи, да не слуша друге док га тапшу по раменима и биће то добро.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести