Крстајић: Играчи заслужили поштовање; Тадић: Криво ми је

МОСКВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић, након елиминације у групној фази Светског првенства, изјавио је да је задовољан односом играча према дресу и играма на све три утакмице у Русији.
orlovi rusija
Фото: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Србија је изгубила од Бразила 2:0 у 3. колу Е групе и другим поразом се опростила од Мундијала у Русији.

Имали смо добре периоде игре, чак и на 0:0. Бразил је велика екипа, играчи су заслужили поштовање за Србију. У све три утакмице смо играли добро, у моментима били и бољи од противника, али то је фудбал. Сасекао нас је пораз од Швајцарске. Да ли сам задовољан? Увек може боље, иако могу да будем задовољан односом, рекао је Крстајић за РТС после утакмице.

Он је додао да је његова екипа пружила солидан отпор Бразилу.

“Добро смо стајали у првом полувремену, осим ситуације код гола. То не сме да нам се догађа. Ипак, није лако преузимати играче Бразила“.

Везиста Душан Тадић жали за пропуштеним приликама Александра Митровића у другом делу игре.

Имали смо шансе, све би било другачије да смо једну искористили. Србија треба да буде поносна на нас, рекао је Тадић и сложио се да је пораз од Швајцарске одлучио пласман Србије на Светском првенству.

Тадић је поручио да је направљена одлична атмосфера у националном тиму.

Желели смо најбоље, дисали као један, то се видело на сваком кораку. Трудили смо се, селектор је створио добар дух и атмосферу. Криво нам је што нисмо успели да се пласирамо у осмину финала, закључио је он.

И репрезентативци Филип Костић и Антонио Рукавина су се сложили да је утакмица са Швајцарском одлучила пут на турниру у Русији.

Дали смо максимум, играли смо добро, али нисмо имали среће... Шта је ту је, идемо даље. Бразил је фаворит за освајање, имали смо одличних 10 минута, могли до гола (шансе Митровића прим. аут), али нисмо успели, рекао је Костић за РТС.

Пораз од Швајцарске био је пресудан, додаје фудбалер немачког Хамбурга.

“Испало је да је пораз од Швајцарске одлучио. Имали смо бод у рукама, покушали да узмемо три, али смо на крају изгубили“.

Десни бек Антонио Рукавина признао је да је Бразил заслужено победио у Москви.

Заслужена победа Бразила, резултат говори... Имали смо пар шанси, нисмо се обрукали, али то ништа не значи за нас и нацију. Млади играчи су показали да може да се рачуна на њих, остаје жал што нисмо успели да се квалификујемо у осмину финала, каже Рукавина.

Искусни фудбалер, као и Костић, жали за изгубљеном утакмицом од Швајцарске.

Имали смо пласман даље против Швајцарске, али не можемо да вратимо време. Архивирали смо га. Шест бодова је била жеља, нисмо успели, али имамо будућност, изјавио је Рукавина, који је завршио други наступ на Мундијалу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести