Костић: Једини циљ је  победа против Португалије

Фудбалска репрезентација Србије сутра игра врло важну утакмицу квалификација за Европско првенство, меч који може у потпуности вратити наше момку у игру за прво место.
kostic, epa
Фото: EPA ( MYKOLA TYS)

Противник је Португалија, званични првак Старог континета, а на почетку квалификација наша репрезентација је у Лисабону одиграла нерешено (1:1).  Атмосфера у нашем националном тиму је добра вратили су се неки играчи који код Крстајића нису играли и “орлови” чини се спремно дочекују сутрашњи окршај са Роналдом и друговима.

Један од битних  играча наше репрезентације Филип Костић верује да можемо сутра а стадиону „Рајко Митић“ могу одиграти одличну утакмицу и убележити важна три бода.

- Бод нас уопште не занима. Знамо да нас тријумф једино враћа на прави колоесек и посвећени смо само том циљу. Сви у репрезентацији су оптимисти и сви су уверени да можемо до победе. Желимо да уз подршку наших навијача прикажемо добар и ефикасан фудбал који би нам донео неопходну победу – рекао је крилни нападач наше репрезентације.

Србија је неочекивано убедљиво поражена од Украјине, Португалија је на свом терену забележио два ремија. Обе екипе су под притиском.

- Да, али на нама је сигурно већи. Морамо да победимо и зато желимо да кренемо у напад од првог минута, да се наметнемо, и покажемо Португалцима на кога су се намерили. Играмо код куће, пред нашим навијачима, имаћемо велику подршку и реално је да победимо. Имали смо кикс против Украјине који нас још боли и овим тријумфом бисмо могли све да оперемо.


Остале карте само за север и југ

За утакмицу против Португалије у квалификацијама за ЕП у продаји су остале једино још улазнице за северну и јужну трибину- аопштио је Фудбалски савез Србије.

Како се наводи у саопштењу, сви остали сектори су распродати, а улазнице за северну и јужну трибину могу се набавити по цени од 400 динара на благајнама стадиона „Рајко Митић„ данас  од 11 до 19 часова, а на дан утакмице од 11 до почетка меча.

Утакмица квалификација за ЕП између Србије и Португалије играће се у суботу од 20.45 на стадиону „Рајко Митић”.


Костић се не плаши високих очекивања наше јавности пред пресудан меч.

- Код мене страх не постоји. Добре резултате је пратила и подршка свеукупне јавности, лоше, наравно, осуђивала. Наш народ је реалан, зна да од њега пуно зависи, и видим да су препознали моменат када треба највише да нас подрже. Верујем да ће бити пуне трибине не само због нас, већ и због добре фудбалске јесени наших клубова, Партизана и Звезде, на европској сцени. Чак су се и Немци изненадили тим резултатима, поготово пролазом црвено-белих против Јанг Бојса. Велики је то успех српског фудбала, а сада је ред на нас.

Крилни нападач ,,орлова“ не плаши се асова Португалије.

- Прваци су Европе, победници Лиге нација, па нам је јасно да неће бити лако. Имају своје амбиције, али је и први меч на њиховом терену показао да нису нерањиви. Уз мало среће, могли смо и тамо до победе. Знамо да нам је главни циљ да зауставимо Роналда, а са осталима, верујем, неће бити проблема. Важно је да кренемо добро од првог минута, да радимо оно што се договоримо и биће све у реду.

Као фудбалер са дугогодишњим стажом у Бундеслиги Костић је на крају оценио Звездине шансе против Бајерна у Лиги шампиона.

- У Београду је све могуће, али у Минхену ће бити много тешко је Баварци имају фантастичан тим. Имају врхунске играче на свакој позицији, спремни су максимално, а имају и свој систем игре против којег се врло тешко брани. Ипак, то је Лига шампиона, изненађења су могућа, али сматрам да Звезда веће шансе има на свом терену-  прогнозирао је Костић.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести