Ковач: Нећемо потценити Звезду, Марин је кључни играч

МИНХЕН: Тренер фудбалера минхенског Бајерна Нико Ковач рекао је да његов тим неће потцени Црвену звезду на отварању Б групе Лиге шампиона.
1
Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ковач, који је данас дао слободан дан својим изабраницима, поручио је да је веома добро изаналаизирао екипу првака Србије.

"Звезда је веома искусна, али и ми смо. Било да је Бундеслига, Куп или Лига шампиона мора у меч да се уђе на прави начин. То иде са дозвољеном агресивношћу, али желимо и да играмо фудбал. Имамо квалитет. Не треба потценити Црвену звезду, игра добар фудбал", рекао је Ковач на конференцији за медије у Минхену, а преноси немачки "ТЗ".

Хрват истиче да је познато да је Звезда клуб са великом традицијом.

"Имала је Звезда велики тим 1991. године, у полуфиналу је избацила Бајерн. Велику подршку има и од навијача, радујем се дуелу".

Ковач без устезања каже да о Звезди није разговарао са Луком Јовићем, бившим центарфором црвено-белих, кога је тренирао у Ајнтрахту из Франкфурта.

"Сада је у Мадриду, нисмо разговарали и није лако. Гледао сам много утакмица Црвене звезде, знам да има јако добре фудбалере. Морамо да им узмемо лопту. То је наш посао".

Према његовим речима тим Владана Милојевића посебно је пратио и прошле сезоне.

"На свом терену они су сасвим друга екипа. Имају моћ са трибина, али сада гостују. Марин је кључни играч, добро се и бране, скраћују простор. Желимо брз гол, ако га не буде морамо да будемо стрпљиви", закључио је он.

Утакмица између Бајерна и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат на Алијанц арени

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести