Крај Штранда српсколигашки градски дерби (10.00)

Два кола пре краја јесење трке за бодове Српске лиге група Војводина у таборима два новосадска фудбалска трећелигаша Кабела и Црвене звезде је различита атмосфера.
Kabel Vrsac/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Кабел Вршац

Нови члан треће лиге Кабел градски дерби дочекује са високе друге позиције и са очитим намерама да и први део сезоне заврше са две победе, и да зиму дочекају што боље пласирани. И пред сусрет са Црвеном звездом у редовима фудбалера крај Штранда влада одобра атмосфера. Тренер Милан Белић са пуно оптимизма очекује данашњи  матине.

- За утакмицу са комшијама припремамо се као и за сваку другу. Заједно са сарадницима Турковићем и Лесковцем неколико пута сам се на лицу места уверио у могућности и игри  момака колеге Шипке. До ситних детаља је  изанализирали одакле би нам прети највећа опасност. Уз сво уважавање ривала  резултатском смо налету. Без подцењивања било би велико изненађење ако неби укњижили још једну победу. Наравно, да све наше позитивне ствари и квалитете морамо потврдити и на терену обзиром да већ добијене утакмице у главама могу имати  супротни ефекат. Велики сам оптимиста обзиром да на располагању за градски дерби могу да рачунам на све расположиве снаге. Имаћу слатких брига коме ћу указати поверење - објашњава који очекује добро попуњене трибине и доста голова обзиром да је чета са „Штранда „ најефикаснија екипа каравана са 33 постигнута гола.   

Насупрот Кабела чије су амбиције највиши пласман Црвена звезда тренутно је освојила  само 13 бодова и предстоји јој грчевита борба за опстанак. Суочена  је са пуно кадровских проблема, а највећи ју је задесио у првим колима када је због тешке повреде отпао најискуснији играч капитен Марко Зечевић што се итекако осетило на промењиве игре. Сигурно је и смена на тренерској клупи и долазак Шипке представљала  додатни проблем обзиром да нови стратег није имао чаробни штапић. Чета са „Најлона“ покушати у последња два кола да поправи бодовни салдо. Новајлија у редовима нападач Младен Стоицев у суперлативима говори о данашњм ривалу.

- Комшије уопште нису ривал за „вађење“ једна су од најбољих екипа у лиги. Наша једина жеља је да се покажемо у најбољем издању, покушамо да останемо непоражени што би био велики успех. Утакмицу дочекујемо са пуно кадровских проблема обзиром на повреде и картоне у меч ћемо ући у окрњеном саставу. Уз одавно одсутног Зечевића, ван строја је и Рајковача, а неколико играча су због повреда неизвесни. И у најачем саставу домаћин би био фаворит . У тренутној ситуацији даћемо максимум да не разочарамо  и не претрпимо висок пораз реалан је Стоицев.

Утакмица почиње у 10.00 на Стадиону Кабела крај Штранда.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести