Кривокапић: Младим надама против Напретка

НОВИ САД: Пред фудбалерима Војводине у суботу  се налази нова првенствена обавеза. После пораза од Пролетера доживљеног на старту плеј-офа, црвено-бели гостују у Крушевцу, где ће им домаћин бити екипа Напретка.
Vojvodina Napredak J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Када су у питању дуели ова два тима на стадиону “Младост”, они по правилу нуде занимљиве окршаје у којима изразитог фаворита нема, што је за тамошњу публику вероватни и најбољи мотив да дође и уживо одгледа сусрет. Истина је и то да Напредак и Војводина у овом тренутку нису близу тимовима који конкуришу за пласман у Европу, али се и даље налазе у кругу најбољих екипа у Србији, управо оних које, чак и када нису у најрепрезентативнијим издањима, имају шта да понуде домаћој фудбалској јавности.

- С Напретком смо, не тако давно, одиграли првенствени дуел који је био узбудљив и неизвестан до самог завршетка - присетио је Радован Кривокапић, шеф стручног штаба Новосађана. - Крушевљани су посебно опасни у офанзивном делу, јер имају веома брзе и непредвидиве бочне играче. С друге стране, желимо да се искупимо за пораз доживљен од Пролетера и да покушамо да надокнадимо пропуштено у тој утакмици, када смо смо практично имали три бода у yепу, али нисмо успели да реализујемо прилике.

Војводина неће комплетна наступити у данашњем сусрету. Говорећи о томе, Кривокапић је нагласио:

- Не можемо без проблема ни пред једну утакмицу, па ће тако бити и у Крушевцу. Суспендовани су због жутих картона Синиша Саничанин и Младен Деветак, а под знаком питања су и наступи двојице задњих везних играча Дамира Зломислића и Вука Митошевића. Ова двојица фудбалера стандардни су чланови стартног тима у последње време и веома су битни за нашу игру. Тек последњи тренинг пред утакмицу даће нам одговор на питање да ли ће моћи да наступе или не. Вратили су после повреда Езе, Коне и Ђуричин и остаје да проценимо да ли и ко од њих може да буде у комбинацији за састав.

Радован Кривокапић је као један од приоритетних задатака истакао пружање прилике младим играчима, момцима на којима почива будућност ФК Војводина.

- Од када сам дошао у клуб, испунили смо основни циљ, а то је био пласман у плеј-оф. Успут, афимрисали смо и доста младих играча и наставићемо да делујемо у том правцу. Није реално да пред екипу постављамо причу о пласману у Европу... Желимо да се надигравамо с Напретком, желимо у тиму нека нова, млада лица и због тога ће се у протоколу за овај сусрет наћи имена Бјековића и Јаковљевића, јер смо на њиховим позицијама дефицитарни. И у наредним  утакмицама младима ћемо наставити да указујемо шансу, а надам се да ће Топић, Савић, Митровић и Тегелтија искоро потписати професионалне уговоре. Свима њима желим да пружим прилику, а они сами треба да покажу да ли желе да играју за Војводину - додао је тренер новосадског суперлигаша.

Утакмица Напредак Војводина почиње у суботу у 17 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести