Кривокапић најављује нове дебитанте

Још у време када није било познато да ли ће фудбалери Војводине изборити право играња у плеј-офу домаће Суперлиге, шеф стручног штаба црвено-белих Радован Кривокапић није крио да ће, буде ли његов тим остварио такав домет, у доигравању шансу да покажу шта умеју пружити већем броју омладинаца.
Mirko Topic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Мирко Топић (с лоптом) заиграо за први тим Воше

Воша се, као што је познато, пласирала међу осам најбољих екипа, а млади тренер држи се обећања које је изрекао. Иако су у протеклих шест сусрета плеј-офа уписали само један бод, Новосађани омогућавају својој деци да дебитују на великој сцени и на тај начин сугеришу укупном сезоном озлојеђеним навијачима да долазе бољи дани за славни клуб. Тако је било и у сусрету с Партизаном, у којем су, додуше, капитен Емил Роцков и његови другови претрпели нови пораз (1:2), али и представили Новосађанима двојицу нових клинаца - Мирка Топића и Драгољуба Савића, дечаке рођене 2001. године.

- Поновићу, пуно ми је срце због тога што смо омогућили још двојици наших омладинаца да дебитују за сениорски тим - подвукао је Кривокапић. - И поред чињенице да смо заиграли са екипом која је имала просечну старост од 22,3 године, били смо у егалу с Партизаном и, по мени, најреалнији исход тог сусрета био је 1:1.  Ипак, наш успех представља чињеница да смо показали да наша деца наилазе, чак је то и вредније за мене, верујем и за клуб у целини, него да је утакмица завршена нерешеним резултатом.

У плеј-офу сте неколико пута поновили да управо Топић и Савић не могу да заиграју јер још увек нису потписали професионалне уговоре с Вошом. Сада сте их, ипак, уврстили у тим. Због чега?

- Став клуба био је да не могу да играју за први тим момци који немају потписане уговорне обавезе и ја сам се тога придржавао. Пред сусрет с Партизаном, међутим, у договору с челним људима Војводине, добио сам сагласност да то учиним и такву могућност сам одмах искористио. Топићу и Савићу ће то бити добар подстрек за још бољи рад у наставку каријера, али и да потпишу уговоре, јер Војводина на њих рачуна.

Најавили сте за утакмицу последњег кола с Чукаричким у Београду у тиму још неке дечаке из омладинске школе. О коме је реч?

- С нама редовно тренирају Бјековић, Јаковљевић, Митровић, Тороман, а ту је и нешто старији Кристијан Живковић. Од њих, односно од њиховог рада током седмице, зависи коме ћу на Бановом брду да укажем шансу. Планирам да још више подмладим екипу, а видим да истим путем иде и Чука, па очекујем занимљив дуел два млада тима, који ће, уз све, бити неоптерећени резултатом - додао је Радован Кривокапић.

А. Предојевић

Остварење дечачких снова

Мирко Топић је у игру у дуелу с Партизаном ушао у 64. минуту, а Драгољуб Савић три минута касније.

- Био сам узбуђен и испуњен када сам добио прилику да заиграм против црно-белих - рекао је Топић. - Вошино сам дете и за мене је било остварење дечачких снова да заиграм на “Карађорђу” и пред нашим навијачима. Захвалан сам тренеру Кривокапићу и управи клуба што су Савићу и мени омогућили да дебитујемо и поред чињенице да нисмо потписали уговоре, а видећемо шта ће се догађати по том питању у времену које наилази.

У сличном правцу иду и размишљања Драгољуба Савића.

- Срећан сам што сам дебитовао у сениорској екипи и што сам био део утакмице с Партизаном - додао је Савић. - Ово је било остварење моје жеље, јер сам прошао кроз читаву омладинску школу Воше и једино ми је жао што смо изгубили од црно-белих. На мени је да даље радим и напредујем, а у неколико наредних дана знаће се више и о томе да ли ћу потписати уговор с матичним клубом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести