Војводини од исхода недељног дербија с Партизаном зависи пласман у плеј-оф

Истина је да је мало ко од навијача Војводине, после бледих и углавном разочаравајућих игара и резултата током сезоне, очекивао да би њихов тим могао да се нађу у конкуренцији за пласман у плеј-оф.
Krivokapic Radovan/F. Bakic
Фото: Кривокапић Радован/Ф. Бакић

На последња два гостовања у Сурдулици, међутим, они су забележили две победе у дуелима с Динамом из Врања и Радником, па се сада од жељеног циља налазе удаљени за победу над Партизаном у последњем, 30. колу лигашког дела такмичења. Управо због тога, један од традиционалних дербија српског фудбала добија на тежини, улог у њему, посебно за Новосађане, биће велики и у најави је истински спортски празник. Наравно, да би он то заиста био, потребно је да и трибине стадиона “Карађорђе” буду испуњене навијачима два клуба, а сва је прилика да ће се то у недељу и догодити.

„Што се мене тиче, навикао сам на притисак и волим када је он присутан“, искрен је на конференцији за медије био тренер Воше Радован Кривокапић.


Ђорђић на центру

Утакмицу Војводина - Партизан судиће 32-годишњи Милош Ђорђић из Београда, помагаће му Светозар Живин (Нови Сад) и Дарко Савовић (Бачка Паланка), док ће у улози четвртог арбитра бити Новосађанин Немања Гајдобрански. Делегат је Предраг Ратковић из Панчева.


„Имали смо га пред собом и у Сурдулици, не можете ни да замислите какав је он био, али, лично, у таквим ситуацијама најбоље знам и осећам за чега радим и за шта се борим. Такво размишљање и осећање покушавам да пренесем и на тим и надам се да ћемо, после преживљеног у прошлом колу, за утакмицу са Партизаном бити још јачи. Помоћ очекујем и са трибина, знам да ће северна трибина бити наша, али бих  замолио наше навијаче који долазе на западну да и он буде у знаку црвене и беле боје. Знам врло добро због чега то говорим и надам се да ће гледаоци наклоњени нашем клубу пружити подршку овим младим момцима да стигну до велике победе.“

Сем победе за домаћина дербија другог избора нема на путу до плеј-офа. Због тога су, тврде, спремни да обрадују и навијаче, али и себе саме.


Повреде и картони

У екипу Војводине после одрађене суспензије због картона вратили су се Милан Ђурић, Вук Митошевић и Дамјан Гојков. На утакмици с Радником четврту јавну опомену добио је штопер Даниел Граовац, па на њега тренер Кривокапић неће моћи да рачуна. Уз то, Огњен Ђуричин, Винсент Езе и Секу Коне нису се опоравили од повреда, тако да неће бити у конкуренцији за тим.


„Никакве калкулације нас не занимају и припремамо се тако да ривалу од првог минута сусрета покажемо да желимо сва три бода. Уосталом, другог избора немамо и зато ћемо за победу морати да се боримо великим залагањем и знањем. Овај тим  био је доста оспораван током сезоне и нисмо могли да користимо неке велике речи, јер нам резултати то нису дозвољавали. Недостајало нам је и самопоуздање, а без њега не можете да играте озбиљан фудбал. После победа, искрено верујем да су играчи постали свесни својих вредности, а дуел с црно-белима биће им идеална прилика да покажу ко су и шта су.“   

Вошу свакако очекује дуел с великом екипом, али Кривокапић није желео да улази у дубљу анализу ривала.

„Нема лепшег сусрета од оног који ћемо сутра одиграти. Гост нам је велики тим и клуб с традицијом коју поштујемо, али не треба да супарника прецењујемо. Налазимо се у мини-серији, имамо пуно самопоуздања и верујемо да пред нашим навијачима можемо да се изборимо за учешће у плеј-офу. Екипу Партизана још анализирамо, али према оном с чим сам упознат знам да је нешто слабији у дефанзивној линији и то ћемо покушати да искористимо“, казао је Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести