Кривокапић: Против Рада у саставу и тројица омладинаца

НОВИ САД: В.д. шефа стручног штаба Војводине Радован Кривокапић најавио је да ће тројица омладинаца “старе даме” сигурно бити у конкуренцији за тим за сутрашњу утакмицу против Рада у Београду.
Krivokapic Radovan/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Кривокапић се захвалио онима који су му указали поверење да преузме тим у врло деликатном тренутку.

„Пре свега, желео бих да се још једном захвалим нашем, сада већ бившем шефу Драгомиру Окуки на томе што је имао поверења у мене, јер је он био тај који је инсистирао на томе да будем на овом месту на којем се сада налазим. Исто тако, захваљујем се и директорима Дракулићу и Јевтићу на подршци коју су ми пружили и на томе што су стали иза овог стручног штаба, односно на томе што су, у овим тешким тренуцима, стали иза екипе, па сада сви са заједничким снагама идемо даље“, рекао је Кривокапић који је на место тренера Војводине дошао накомн оставке Драгомир Окука.

Војводина се тренутно налази на осмом месту на табели, са чак 13 бодова заостатка за местом које води у квалификације за Лигу Европе.

„Ово је јако тежак тренутак за Војводину, али треба сви да схватимо да је клуб изнад свих нас. Сви ми, тренери, играчи и сви који раде у клубу смо пролазни, а Војводина ће остати и после нас и само са таквим размишљањем сутра треба да изађемо на терен и пробамо да дамо свој тренутни максимум. Оно што сам свима предочио већ првог радног дана као шеф стручног штаба, јесте то да свако треба да ради посао за који је предодређен и пружи све од себе, јер само тако Војводини може бити боље“, истиче Кривокапић.

Он је најавио да ће се црвено-бели Раду супротставити у знатно подмлађеном саставу.

„У рад првог тима укључено је 10 омладинаца и са сигурношћу могу да тврдим да ће тројица од њих бити у конкуренцији за тим за овај меч. Моја лична, али и идеја клуба јесте да се ради на повратку идентитета Војводине и да поново имамо тај осећај да деца Војводине буду у првом тиму, односно да им се пружи сигурност да ће у некој блиској будућности добити шансу да заиграју. О противнику не бих причао много, јер за нас је исти као што је био Земун и као што ће бити сваки наредни. Наравно, сваког ривала, па тако и Рад, веома поштујемо, а постоји и та негативна традиција коју имамо на Бањици. Ипак, нећемо да се оптерећујемо тиме. Мене интересује само то како ћемо изгледати када изађемо на терен, а посебно то да све оно што смо радили на тренинзима у овом кратком периоду пренесемо и на утакмицу. Надам се успешном и добром резултату“,  наглашава Кривокапић.

Услед кадровских проблема, Војводини пред овај меч посебну тешкоћу представља позиција задњег везног, с обзиром на то да су повређени Дамир Зломислић (27) и још од раније Александар Мирков (22).

Утакмица између Рада и Војводине игра се сутра од 13 часова на стадиону “Краљ Петар Први” у Београду.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести