Крстајић: Миливојевић није спреман да игра за Србију

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да је капитен Кристал Паласа Лука Миливојевић, без обзира на разговор са њим у Лондону, одбио да игра за национални тим.
Luka Milivojevic/PETER POWELL
Фото: EPA/PETER POWELL

Миливојевић није у саставу још од Мундијала у Русији, на коме се вербално сукобио са Крстајић после пораза од Швајцарске, а повратку није помогла ни посета селектора, спортског директора Дарка Ковачевића и потпредседника Марка Пантелића у Енглеској.

"Били смо у Лондону и причали са Луком отворено, он није спреман да игра за Србију. Покушали смо да неке ствари ставимо са стране. Миливојевић и Крстајић нису Србија, она је знад свих нас", рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

Изостанак Матије Настасића објаснио је речима да је раније изјавио да нема намеру да се враћа у репрезентацију, али је позив добио Мијат Гаћиновић такође после несугласица.

"Гаћиновић је рекао да је погрешио и то се прашта. У служби сам српског фудбала, не својој. Увек има искакања, неке ствари морају да се решавају у ходу. То је све нормално и дешава се у свлачионици. Немам сујету", навео је он.

На списку нема Марка Грујића, упркос добрим партијама у Херти, а Крстајић је објаснико да би било апсурдно да га зове јер је јесенас одбио да игра за младу репрезентацију.

Србија против Немачке игра у Волфсбургу 20. марта, а пет дана касније на лисабонском Лужу против Португалије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести