Крстајић: Не умем да објасним како смо испустили предност

Фудбалска репрезентација  у другој утакмици Лиге нација против Румуније није забележила очекивану победу.
srbija rumunija, fonet
Фото: Дуел Србије и Румуније, фото: Фонет

Два пута је на стадиону Партизана, пред више од очекиване посете (више 15. 000 гледалца), водила и на крају морала да се помири са ремијем – 2:2. Селектор Младен Крстајић је скори годину дана на клупи националног тима али ово му је био деби пред београдском публиком. Подразумева се да му је и због те чињенице било важно да тријумфује, а не само због жеље и намере да Србија буде прва у својој групи.

Мане у дефанзиви наше екипе су биле видљиве, а Румуни су свакако квалитетнији од Литваније и то су искористили. Није спорно да су се наши играчи својски борили, да су два пута водили, да су имали још прилика, али да су примили заиста два јефтина гола и да је зато остао горак утисак због два изгубљена бода.

„Честитам мојим играчима на залагању, ангажовању и, могу слободно да кажем, доброј игри. Остаје горак укус због ремија, нисмо заслужили тај резултат, али то је фудбал. Били смо бољи, контролисали игру и имали шансе. Примили смо два гола која нисмо требали, а само се бодови броје.“

Милош Вељковић и Урош Спајић први пут су играли заједно на штоперским позицијама, а у постави је био и Саша Лукић.

„У фази смо стварања репрезентације. Ово је такмичење у ком треба да пробамо младе играче, да ли могу или не да играју за репрезентацију. Па и Румунија је имала четири или пет нових играча у односу на утакмицу са Црном Гором. Матић је био повређен, није 100 одсто спреман. Миленковић се на полувремену у Литванији жалио на повреду и друго полувреме је играо повређен.“

Фото: Фонет


Коларов: Бићемо први

Капитен Александар Коларов сматра да је Србија  према приказаном на терену морала да се оствари победа.

„Морали смо да победимо, мислим да смо заслужили. Примили смо два гола, ни ми, а ни они не знају како. Узели смо бод, али сам уверен да ћемо бити први у групи. Оптимиста сам, мислим да смо најбољи. На све четири утакмице до краја желимо победу, али не знам шта ће бити. Морали смо да решимо меч са Румунима код вођства 1:0“, рекао је капитен и прокоментарисао пенал који је направио у дуелу са Кипчијуом за 1:1.

„Не могу сад да се сетим, али мислим да није био. Морао бих да погледам снимак.“

Коларов је пријатно изненађен што је на стадиону било више од 15.000 гледалаца.

„Могу само да будем срећан због подршке са трибина, хвала навијачима од срца у име свих играча и стручног штаба. Играчи су дали максимум, што на жалост није било довољно за победу, али смо доминирали. Ово нам је за наук, надам се да ћемо престати да погађамо пречке и стативе“, казао је капитен Србије.


Селектор је казао да не зна како да објасни то што је репрезентација испустила предност.

„То су ствари које не знам како да објасним. Стварали смо шансе у првом полувремену, Румунија се бранила. Дали смо гол на време. Друго полувреме смо наставили тако, имали посед, али то је мање битно. Примили смо два јефтина гола и то је то.“

Упитан како нам се понављају грешке код дефанзивних прекида, Крстајић је казао да  он не може да реагује са клупе, већ да је то реакција играча у датом моменту.

„Свака утакмица је битна. Знали смо и пре почетка овог турнира да ће бити тешко и да морамо у свакој утакмици да будемо озбиљни и ангажовани. Имамо свој квалитет, видећемо шта и како даље“, рекао је Крстајић.

Репрезентација ће наредне утакмице играти у октобру, када ће гостовати Црној Гори и Румунији.

С. Р.

Контрине похвале

Селектор Румуније Козмин Контра после утакмице је похвалио нашу репрезентацију и истако да је  задовољан  резултатом.

„Овај резултат није лош. Задовољан сам игром. Сусрели смо се са једном од најснажнијих екипа у Европи у овом тренутку и били смо на нивоу Србије“, рекао је Контра.

Румунија је два пута стизала предност Србије.

„Добро смо почели, али смо посустали и дозволили Србији да боље игра. Изгубили смо се.“

Контра је упитан да ли га је мотивисао пораз од Србије резултатом 5:0 из 2009. године.

„Сећам се те утакмице. Румунија данас игра другачије него тада. Имали смо прилике, али нисмо успели“, казао је Контра.

ГРУПА 4

1. Црна Гора      2      1      1      0      2:0    4

2. Србија            2      1      1      0      3:2    4

3. Румунија        2      0      2      0      2:2    2

4. Литванија      2      0      0      2      0:3    0

Следеће коло – 11. октобар:Црна Гора – Србија (20.45) , Литванија – Румунија (20.45).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести