Кулски Хајдук промовисао новог шефа струке: Ћирић уместо Ивановића

Након резултатски неубедљивог старта пролећног дела првенства у Српској лиги Војводина, лидер Хајдук је челну позицију препустио Кабелу.
hajduk
Фото: Зоран Ћирић (лево) са првим сарадником Душаном Медићем, фото: Приватна архива

Два ремија и пораз у гостима били су довољан знак да се аларм укључи и клупско руководство. Уместо Драгана Ивановића нови „хајдучки харамбаша“ је Зоран Ћирић, који је играчку афирмацију стекао у Бечеју, Партизану и Војводини, потом имао и успешну инострану каријеру, а као тренер радио је у Сенти, ЧСК-у из Челарева, Бачкој из Суботице...

„После рекордног броја освојених бодова у јесењем делу сезоне у пролећном делу су, упркос доброј игри, изостали резултати адекватни нашем зацртаном циљу који и даље стоји, а то је пласман у Прву лигу, па смо заједничком анализом у једном крајње пријатељском и коректном разговору донели одлуку да покушамо са том непопуларном мером – променом шефа струке. Са Драганом Ивановићем смо се споразумно разишли, хвала му на свему што је учинио за Хајдук и желимо му пуно успеха у даљем раду и животу, а нама остаје да зацртани циљ покушамо да остваримо и урадићемо све што је у нашој моћи“, каже генерални директор Хајдука Миодраг Гогић.

Кормило тима је поверено Зорану Ћирићу.

„И на почетку ове пролећне полусезоне смо у клубу разговарали, уважавајући све наше спортске пријатеље истицали смо да желимо мало да афирмишемо ову нашу средину, овај регион и трудимо се да анимирамо све постојеће капацитете и потенцијале па када је у питању у тренерска струка. Ћирић је један бивши  фудбалер о чијој играчкој каријери не треба трошити рећи, а као тренер радио је у неколико српсколигашких клубова у којима је био успешан и у некој анализи смо се определили за тренера из „нашег дворишта“ који има и искуство и квалитет. Потребна нам је нова енергија и у клубу верујемо да смо одабрали право решење“, истиче Гогић.

Зоран Ћирић је јуче одрадио први тренинг са екипом. Свестан да је дошао у екипу која гаји шампионске амбиције Ћирић каже:

„Хајдук из Куле је врло организован клуб, има добру структуру, почев од економа, играча, стручног штаба до Управног одбора и финансијера клуба, где је све на завидном нивоу. У првих пет кола пролећног дела првенства Хајдук је мало стао,  па сам ту да мало размрдам екипу и да пробамо на крају будемо први. Ја само настављам где је Ивановић стао. Надам се да ће играчи брзо прхватити мој начин рада. Оно што је битно ми смо сви у клубу сервис играчима, они на терену дају највише, ми их само мало усмеравамо и помажемо  у остварењу клупског циља. А да не верујем да Хајдук може у Прву лигу не бих ни долазио у Кулу“, поручио је нови шеф стручног штаба Хајдука Зоран Ћирић.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести