Куманчани почињу припреме за такмичење у Зрењанинској лиги

Фудбалери “2. октобра” из Кумана у недељу, 15. јула, почеће припреме за старт у Зрењанинској лиги.
2 oktobar Kumane/privatna arhiva
Фото: Фудбалери „2. октобра” из Кумана

Они су пролетос у првенству Међуопштинске лиге Кикинда - Житиште убедљиво освојили прво место и после 27 година даривали Куману виши ранг такмичења. Претохно им је то успело 1991. када су се после баража пласирали у тадашњу Банатску лигу. На жалост, у том рангу су играли само једно лето. Сада очекују да ће у Зрењанинској лиги бити дуго година.

- Свесни смо шта нас чека у наредном првенству и зато ћемо се добро припремити. Мислимо да је месец дана довољно за припреме, јер момци су одмарали само тридесетак дана и неће им бити проблем да стекну  добру кондицију и форму. Из клуба нико није отишао, а видећемо да ли можемо да доведемо два-три појачања - каже млади тренер Оливер Тиквењац, некада и сам играч овог клуба.

Куманчани ће на старту првенства, на домаћем терену, 19. августа играти против Полета из Накова, који је после две сезоне испао из Војвођанске лиге - исток.

Прошла сезона је најуспешнија у 90 година дугој историји куманачког фудбала. Чак осам бодова више освојили су фудбалери “2. октобра” у односу на Делију из Мокрина. Куманчани су остварили 17 победа, нерешено играли два пута и само једном изгубили и то од Напретка у Банатској Тополи. Дали су чак 71 гол а примили 22. За екипу је наступало 24 играча. Свих 20 утакмица одиграли су Немања Бозокин, Срђан Тешић, Дејан Вијоглавин, Стефан Милосављев, затим следе Дејан Лазић са 19, Бојан Мијатов, Стефан Секулић 18, Милорад Ђорђевић 16, Борислав Радосављев, Јован Вребалов, Борис Тиквењац 15, Илија Виоглавин 13, Крунислав Станчић 12, Кристијан Риго 11, Немања Оџић 8, Милан Прапорски 7, Саша Лападат, Здравко Аврамов 5, Марко Балабан четири, Милован Грујић, Душко Гвожђаров, Стефан Јашин, Дејан Дељкић, Александар Чобанов једну утакмицу.

Фото: Оливер Тиквењац

У листу стрелаца се уписало 13 фудбалера, а најефикаснији са 23 гола је  Дејан Вијоглавин, затим следе Милосављев са 12, Тешић 10, Лазић шест, Илија Виоглавин четири, Вребалов, Мијатов, Прапорски по три, Оyић, Балабан по два, Аврамов, Секулић и Бозокин су дали по један гол.

- Оно што смо обећали на почетку сезоне у потпуности смо испунили. Играли смо веома одговорно, пожртвовано и веома ефикасно, што нам је обезбедило прво место и директан пласман у виши ранг - рекао је тренер Тиквењац.

А да су Куманчани зрели за виши ранг видело се још прошле јесени. Тада је изабрана нова управа у којој су млади људи, некадашњи фудбалери „2. октобра”, који су се својски залагали да клуб најзад крене из дугогодишње летаргије. У полусезони дошло је до извесних промена, дотадашњи председник Бојан Гајинов, због пословних обавеза, руковођење клубом препустио је Борису Тиквењцу, који је и даље активан играч. Тако су браћа Тиквењац, чији је отац Карољ један од легенди куманачког фудбала, поставили формулу која је довела до убедљивог освајања првог места.Наговештај освајања првог места био је и повратак Стефана Милосављева из новобечејског Јединства. Он је био покретачка снага Куманчана, што је уз остале фудбалере дало резултате.

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести