Куп Новог Сада у фудбалу за млађе категорије 

Данас у организацији Градског фудбалског савеза почиње Куп града Новог Сада, на којем ће учествовати дечаци из градова побратима и пријатеља највеће вароши у АП Војводина.
Novak Kostresevic
Фото: Дневник/ Ф. Бакић

Поред малих Новосађана, на Купу ће учествовати и екипе из Бањалуке, Темишвара (Румунија), Печуја  (Мађарска), односно Будве (Црна Гора), Београда и  Зрењанина(Србија). рођени између 2006. и 2009. године. подељених у у  четири узрасне категорије. 

Повод за организацију купа, како је нагласио Новак Кострешевић, председник ФСГНС, јесте Дан Новог Сада и жеља да дечаци науче колико је 1. фебруар важан у историји града, али и да се друже.

-  Такмичење ће се одржати  у  дворани на Сланој бари, односно на терену с вештачком подлогом у Спортском центру Сајмиште - објаснио је Кострешевић. - Поред гостију из других средина који ће се појавити на турниру, боје нашег града браниће четири селекције које је одбрала инструкторска служба ФСГНС. Жеља нам је да Куп града постане традиционална манифестација, која ће се играти увек 1. фебруара. На тај начин, наш савез прикључује се обележавању Дана Новог Сада, уједно изражавајући захвалност градоначелнику Милошу Вучевићу који нам пружа пуну подршку у раду.

Предвиђено је да се само такмичење у свакој од конкуренција игра у по две групе, са по четири. Најстарији момчићи, дакле, они који су рођени 2006. и 2007. године, своје сусрете играће у СЦ Сајмиште, док ће се утакмице оних млађих одржавати у СЦ Слана бара. Старији ће се надметати у великом фудбалу, а најмлађи дечаци показаће умеће у малој варијанти најпопуларнијег спорта, такмичећи се с 5+1 играча на терену.

- Жеља нам је да се дечаци покажу у најлепшем светлу и очекујемо испуњене трибине у СЦ Слана бара - додао је координатор такмичења Веселин Вилотијевић.  Програм почиње данас у  13.30 сати, када ће на игралишту на Сајмишту снаге одмерити  Војводина и Селекција града Новог Сада,а потом ће играти ПМФЦ (Печуј) и Селекција града, а сутрашњи програм почиње у 8 сати на Сајмишту, а у 9  у хали на Сланој бари.  

Утакмице за пласман играће у недељу  од 10.30 до 15.30 сати   На терену Самиште, док ћр завршни програм и у хали на Сланој бари. почети у 10. 30, а финални меч је планиран за 15 сати.  

Г. К.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести