Куп ПФС Сомбор: Преокрет у наставку

Фудбалери Братства пласирали су се у финале Купа ПФС Сомбор, пошто су на свом терену савладали симпатичну екипу Младости из Бачког Петровца са 3:1.
Momenat sa utakmice u Prigrevici/J. Banjac
Фото: Моменат са утакмице у Пригревици/Ј. Бањац

Братство - Младост (БП) 3:1 (0:1)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион „Горан Несванулица Клипи”, гледалаца око 100, судија Милош Мариновић (Кљајићево), стрелци: Стаменковић у 57. Вуковић у 76. (из пенала) и Макар у 87. за Братство, а Срдановић у 23. минуту за Младост. Жути картони: Никић (Братство), Шпрох (Младост)

БРАТСТВО: Ићитовић 7, Леђанац 6, (Макар 7), Вуковић 7, Бајчев 6,5, Мартиновић 6,5, Бурсаћ 6, Никић 6, (Нешковић), Сремчевић 7, Швељо 7, Србијанац 7, Стаменковић 7 (Савановић)

МЛАДОСТ: Лења 6,5, Шпрох 6, Познановић 6,5, Кобиларов 7, Адамек 6, Кања 6, Срдановић 6,5,(Нецић), Северињи 6,5, Фабри 6, (Поп), Јакуш 6,5, Ђокић 7

Пригревчани су у овај дуел ушли недовољно мотивисани и одиграли су слабо првих 45 минута у којима су гости били успешнији и водили са 1:0. У том периоду одбрана Братства деловала је споро и нису имали право решење за брзоногог Ненада Кобиларова који им је стварао велике проблеме.

Управо је он у 23. минуту претрчао своје пратиоце по десној страни, шутирао, али је Ићитовић крајњим напором спречио погодак, међутим одбијена лопта дошла је до Срдановића који је из непосредне близине шаље у мрежу.

Други део утакмице у целости је припао Пригревчанима који су са три поготка отклонили све дилеме око победника. Најпре је Стаменковић у 57. минуту изједначио, Вуковић је из оправдано досуђеног пенала у 76. минуту донео вођство, а Макар је чпоставиио коначан резултат.

Ј. Бањац

И Сомборци за пехар

У полуфиналним утакмицама Купа на територији Подручног фудбалског савеза Сомбор постигнути су ови резултати – СОМБОР: Раднички 1912 – Слога (Чонопља) 3:1 (0:1) и ПРИГРЕВИЦА: Братство – Младост (Бачки Петровац) 3:1 (0:1).

Финални сусрет Раднички 1912 – Братство одиграће се на пролеће.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести