Куп Србије: Војводина мора опрезно у Панчеву

Укључењем у такмичење суперлигашких клубова, у среду почиње шеснаестина финала фудбалског Купа Србије.
Stefan Mihajlovic
Фото: Ј. Грлић/Стефан Михајловић (с лоптом), нападач Војводине

Жребом су одређени парови, а екипа Војводине данас ће бити гост Динаму у Панчеву, у утакмици у којој је изразити фаворит. Панчевци се, наиме, такмиче у Српској лиги - група Војводина, Новосађани су тренутно другопласирани тим у најјачем рангу и томе не треба ништа посебно додавати. Ипак, куп је веома специфично такмичење, крије многе замке, па у њему фаворити не смеју себи да дозволе опуштање, јер право на поправни испит не постоји. Свесни су тога и међу новосадским црвено-белима и, барем у најави, у Панчево путују с намером да одиграју озбиљан и одговоран сусрет.

- Биће нам ово већ четврта утакмица коју ћемо одиграти за само десетак дана - рекао је Владимир Буач, в.д. шефа стручног штаба Војводине. - Истина је, поправног испита у Купу нема и управо зато нећемо пуно експериментисати. Планирам да, у односу на утакмицу с Напретком, направим три или четири измене, а на једној позицији у тиму још увек имам недоумицу. Желимо да одморимо играче којима је то неопходно, а  они који буду добили прилику, заслужили су је добрим радом на тренинзима и због тога што имају моје поверење.

- Планирам да, у односу на утакмицу с Напретком, направим три или четири измене, а на једној позицији у тиму још увек имам недоумицу. (Владимир Буач, в.д. шефа стручног штаба Војводине)

Динамо јесте трећелигаш, али у томе млади тренер не види посебну предност екипе коју с клупе предводи.

- Истина је да Панчевци играју у трећој лиги, али то може да буде за нас мач с две оштрице - објаснио је Буач. - Због тога морамо да будемо максимално фокусирани и одговорни. Утакмица нам је веома важна због самопоуздања пред наредни период, односно изградње победничког менталитета на којем инсистирам. Кадровских проблема немамо, сви играчи су здрави и конкуришу за састав.

Одлуку о томе ко ће истрчати на терен Градског стадиона у Панчеву, наравно, донеће Буач и његови сарадници, али циљ тима из Новог Сада, без обзира на састав који добије прилику, остаће непромењен: победа и пласман у осмину финала Купа Србије јесу једини интерес ФК Војводина.

- Немамо право на опуштање, без обзира на име ривала - сложио се и Стефан Михајловић, стрелац првог гола у дуелу с Напретком. - Победа би нам пуно значила, посебно због чињенице да следећи првенствени сусрет играмо с Црвеном звездом у Београду. Настојаћу да поново будем стрелац, јер голови сваком нападачу пуно значе, без обзира на то против кога их постиже. Желимо да наставимо низ добрих резултата, играмо нападачки и агресивно, уз то имамо добру екипу и очекујем да данас у Панчеву победимо и пласирамо се у осмину финала Купа.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести