Куртоа: Желим у Реал, плакао сам кад сам напустио Мадрид

МАДРИД: Голман Челсија Тибо Куртоа изјавио је да је веома везан за Мадрид и директно позвао управу Реала да реагује и оствари трансфер на лето.
tibo
Фото: EPA-EFE/WILL OLIVER

Белгијски чувар мреже је пре повратка у Челси три сезоне са великим успехом бранио за мадридски Атлетико и често је истицао да би волео да се врати у престоницу Шпаније где му је и даље породица.

"Моја лична ситуација је везана за Мадрид, жена и двоје деце ми тамо живи. Стално ми причају да им недостајем и кад год имам прилику одем у Шпанију. Није то лако... Срце ми је у Мадриду, што је логично. Уколико ме Реал хоће нека контактира Челси и видећемо", рекао је Куртоа за магазин "Спорт фоот".

Он је открио да му је тешко пао одлазак из Шпаније, али да је професионалац и да је фокусиран на обавезе у Челсију.

"Волим Шпанију, град, провео сам одличне три године и тамо постао човек. Стекао сам много пријатеља и плакао кад сам отишао из Атлетика, у Лондону је много хладније. Ипак, сада се осећам добро".

Куртоа већ дуже време преговара са Челсијем око новог уговора, пошто му садашњи истиче за годину и по дана, али за сада нема помака.

"Уколико је Реал заинтересован моја породична ситуација може да утиче. Причаћу са управом око уговора овог месеца, нема журбе. Потписао бих нову сарадњу", закључио је.

Куртоа је под уговором са Челсијем још од 2011. године, бранио је 141 утакмици и био део тима који је освојио две титуле Премијер лиге и Лига куп.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести