Квалификације ЕП: Швеђани нерешено са Шпанијом

Фудбалери Шведске и Шпаније ремизирали су резултатом 1:1 у мечу осмог кола квалификација за Европско првенство.
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Швеђани су тако прекинули низ од три победе заредом Шпанаца. Шведска је повела у 50. минуту преко Берга, а Шпанија је у 92. минуту преко Морена успела да лопту убаци у гол и донесе својој екипи вредан бод.

Два кола пре краја у Групи Ф Шпанија има 20 бодова и потребан јој је само један да обезбеди пласман за ЕУРО, док ће се за друго место борити Шведска са 15, Румунија са 14 и, мало вероватно, Норвешка са 11 бодова.

У истој групи Румунија, која је играла меч пред затвореним трибинама, али са 30.000 малишана, остала је без победе у завршници против Норвешке и ремизирала 1:1.

Норвешка је губила све до последњих тренутака, али некако успела да освоји бод и остави себе у животу за пласман на ЕУРО.

Румунија је велику шансу пропустила у 52. минуту када је Пушкаш промашио пенал, али пех свог колеге исправио је Митрита у 62. минуту.

Сви су чекали крај да крену у славље на стадиону у Букурешту, али је онда на сцену дошао Сорлот. Он је погодио мрежу домаћина у 92. минуту и донео вредан бод својој екипи.

Квалификације за Европско првенство:

Финска – Јерменија 3:0

Фарска Острва – Малта 1:0

Гибралтар – Грузија 2:3

Грчка – БиХ 2:1

Израел – Летонија 3:1

Лихтенштајн – Италија 0:4

Румунија – Норвешка 1:1

Шведска – Шпанија 1:1

Швајцарска – Р. Ирска 2:0. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести