Квалификације за ЕП футсалера: Србија у Скопљу

Футсал репрезентација Србије данас (19 часова) игра у Скопљу са селекцијом Северне Македоније у 4. колу квалификација за Европско првенство 2022. године у Холандији.
Goran Ivančić, selektor  futsal reprezentacije Srbije Foto:FSS
Фото: Горан Иванчић, фото:ФСС

У првом сусрету ове две селекције су ремизирале. Селектор Горан Иванчић осврнуо се на меча са данашњим домаћином у Врању.

– За класу смо били бољи од Северне Македоније. Тешко је некоме ко није гледао меч објаснити шта се дешавало. Статистика показује да смо имали 47 шутева, чак 22 у оквир, док је ривал упутио само три шута у гол. Срећа нам је окренула леђа – тврди Иванчић.

Како данас против Македонаца, питали смо селектора.


Група 4

Прво коло: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2, друго коло: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2, треће коло: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.Четврто коло: Северна Македонија – Србија (9. март, Скопље), Босна и Херцеговина – Румунија (10. март, Зеница).

Табела: 1. Босна и Херцеговина 9, 2-4. Румунија, Северна Македонија, Србија по 2 бода.


– Немам ништа ново да кажем играчима, надам се да ће нас овога пута послужити реализација. Комплетни смо и даћемо све од себе да победимо. Уколико то урадимо, а потом савладамо и Румуне у Вршцу били бисмо на другој позицији. Познато је да поред првака група на ЕП иду и шест другопласираних репрезентација и једна из баража од две најслабије. Македонци имају шансу да оду у Холандију, тако да ће ово да буде изузетно тешка и неизвесна утакмица.  Имамо исти број бодова као Румунија, али проблем је тај што бисмо уз све победе до краја били међу најлошијим другопласираним селекцијама – казао је Иванчић.     

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести