Квалификације за ЛЕ: Спартак Ждрепчева Крв гост Брондбија У Копенхагену

Јуче ујутро, чартер летом с Аеродрома “Никола Тесла” у Сурчину, фудбалери Спартака Ждрепечеве крви отпутовали су за Копенхаген.
Bojan Čečarić i Ognjen Đuričin u prvoj utakmici s Dancima  Foto: J. Grlić
Фото: Бојан Чечарић и Огњен Ђуричин у првој утакмици с Данцима  Фото: Ј. Грлић

У главном граду Данске вечерас их очекује реванш утакмица 3. кола квалификација за Лигу Европе с екипом Брондбија, која је у првом дуелу у Београду стекла велику, готово недостижну предност од 2:0. Шансе Суботичана да продуже европски пут због тога се мере тек промилима и заиста је тешко поверовати да у другој утакмици могу да приреде истинску спортску сензацију.

- Фудбал је чудна игра и, због тога највише, нећемо се предавати докле год постоји макар и теорија да елиминишемо ривала - рекао је непосредно пред полазак на пут голман Спартака Никола Перић. - Било би за нас идеално да у раној фази утакмице постигнемо гол, јер би нам онда изгледи били знатно увећани. Не можемо да рачунамо на све играче, јер нису с нама повређени Јочић и капитен Керкез, али на осталима је да учине све како би барем покушали да направе - немогуће.

Против Спарте у Прагу одлични чувар мреже био је најзапаженији појединац у суботичком тиму и један је од најзаслужнијих што је српски представник уопште стигао до двомеча с Брондбијем.

- Не бих имао ништа против да тако буде и у Данској - уз осмех, нагласио је Перић. - Имамо квалитет да се мушки супротставимо данској екипи и да јој пореметимо планове. Добро смо се припремили за утакмицу, надам се да ће и спортска срећа бити наш савезник. Брондби је фаворит, али уколико сваки од нас одради на најбољи начин свој део посла, чудо неће бити немогуће.

Повреда скочног зглоба Дејана Керкеза, зарађена у Прагу, такве је природе да он неће моћи да помогне саиграчима у овој важној утакмици. Уз њега, тренер Владимир Гаћиновић не може да рачуна ни на поузданог дефанзивног везног фудбалера  Бранимира Јочића, који је против Спарте поломио прст на нози. Поред тога, неизвесно је учешће и Милана Марчића, односно Немање Ћаласана, који кубуре с озледама примицача, што јасно сведочи о проблемима с којима се “плави голубови” суочавају.


Суди Турчин Гечек

Синоћ је тим из Суботице одрадио тренинг на Брондби стадиону, чији капацитет је 23.400 столица. Утакмицу ће судити Турчин Хисеин Гечек, којем ће помагати земљаци Мустафа Ејисој и Кемал Јилмаз. Четврти судија је Умит Езтерк, такође из Турске. Почетак утакмице Брондби - Спартак заказан је за 20 часова и неће бити ТВ преноса.


- Таква смо екипа да нам оптимизам, жеља и хтење никада не недостају - категоричан је био Саво Павићевић, помоћник шефа стручног штаба Спартака. - У фудбалу увек постоји могућност да се учини неочекивано, видели смо у Београду да, и поред пораза, можемо да парирамо Данцима и то је оно што храни нашу жељу да покушамо да продужимо европски пут. Брондби има изузетан играчки потенцијал, квалитет и искуство, али наша млада екипа верује да још није све изгубљено и с том вером ући ће вечерас у сусрет.

Брондби је у прошлом првенственом колу у Данској поражен у дербију од Копенхагена (1:3), што додатно иде у прилог тврдњи да није реч о ривалу без мана и пропуста у игри. Е, сад, питање је да ли Суботичани поседују довољан квалитет да искористе те недостатке и изненаде вечерашњег домаћина. Било би сјано успеју ли у томе, али ће свакако пред тимом са севера Бачке бити обавеза да пружи максимум и, ако ништа друго, достојанствено се опрости од Европе.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести