Квалификације за лигу Европе: Нишлије верују у победу над Малтежанима

НИШ: Спортски директор фудбалера Радничког из Ниша Марко Јовановић изјавио је да је оптимиста уочи меча првог кола квалификација за Лигу Европе против малтешке Гзире и поручио да је екипа заслужила пуну подршку са трибина.
zivkovic-i-stankovic-720x400
Фото: Живковић и Станковић, фото: ФК Раднички

Он је истакао да су резултати Радничког на припремама у Словенији (победе против Кршког, Горице и Работничког, те реми са Ростовом) прави показатељ да екипа иде правим путем и додао да је тренер Ненад Лалатовић поставио високе стандарде.

"Изузетно сам задовољан радом тренера Лалатовића. Резултати утакмица говоре нам да идемо правим путем, а ја могу да кажем да ће љубитељи фудбала у Нишу следеће сезоне моћи да виде један нови Раднички, јер ће се сама игра екипе доста разликовати у односу на претходне године", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Према његовим речима, дуел против Гзире неће бити лак, али да верује у пролаз.

"Неће нам бити лако, они су тим препун интернационалаца, а екипе са Малте одавно не представљају "топовско месо“ у европским квалификација. Ми их максимално респектујемо, али сматрам да ће у овом двомечу све зависити од нас. Иако су они уигранији, ми смо квалитетнији и покушаћемо да их победимо у првом сусрету, како бисмо што растерећенији отпутовали на реванш. Веома ме радују редови испред билетарнице где се продају карте за утакмицу, јер је то најбољи знак да смо у претходном периоду радили добро као клуб и заслужили велику подршку", поручио је Јовановић.
 

Голман фудбалера Радничког из Ниша Младен Живковић изјавио је да екипа са много оптимизма очекује дуел против Гзире.

"Наравно да верујем у наш у успех и пласман у друго коло квалификација, али знам да нам против Гзире неће бити лако као што многи мисле. Ради се о занимљивој екипи која представља праву легију странаца. Одгледали смо њихове мечеве у прелиминарној фази против Санта Хулије и могу да кажем да се ради о чврстој и одговорној екипи. Ипак, уз поштовање према њима, ми смо убеђени да ћемо остварити циљ", рекао је Живковић за клупски сајт.

Он је додао да је већ после припрема јасно да ће Нишлије са новим тренером Ненадом Лалатовићем играти офанзивније, што ће се сигурно допасти навијачима, који су редовима на благајнама показали да једва чекају европске мечеве.

"Очигледно је да су наши навијачи и све Нишлије препознали тренутак и одлучили да нас максимално подрже у мечу којим ће се наш клуб вратити у Европу након више од три деценије. Ми заиста очекујемо прави "ветар у леђа" са трибина током свих 90 минута и верујемо да ћемо на Малту понети лепу залиху", истакао је Живковић.

Утакмица између Радничког и Гзире игра се у четвртак на Чаиру од 21 сат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести