Квалификације за Лигу конференција: Војводина игра с Паневежисом

Фудбалери Војводине јуче су стигли у литвански град Паневежис где ће данас одиграти прву утакмицу 2. кола квалификација за Лигу конференција против истоименог тима.
Aleksandar Busnic
Фото: Александар Буснић, фото: Ј. Грлић

Тренер Ђорђевић неће моћи да рачуна на све играче, јер су у Новом Саду остали раније повређени  Михајло Нешковић, Миљан Вукадиновић и Стефан Ђорђевић и Марко Бјековић, који се повредио у мечу са Звездом, па је уместо њега ускоћио Никола Мирић.

У сусрету с Литванцима основни циљ нашег тима је да обезбеди што бољи резултат пред реванш, који се за седам дана игра на  „Карађорђу“. То значи, како тврде из црвено-белог табора, да ће покушати да савладају домаћина и створе оптималне услове за мирнију другу утакмицу и, на тај начин, закажу мегдан с аустријским ЛАСК-ом из Линца, у 3. колу. Пут до остварења циља, наравно, веома је далек и сада је најважније то да Воша одигра добру, дисциплиновану, борбену и тактички зрелу утакмицу. Тренер Славољуб Ђорђевић истакао је да се његова екипа добро припремила за оно што је чека на стадиону „Аукштаитија“ и да има основа да се нада испуњењу основног циља.


Луксембуржанин на центру

Утакмицу између Паневежиса и Војводине судиће арбитри из Луксембурга, на челу с главним судијом Аланом Дуријеом. Помагаће му Жил Франсоа Бекер и Хоаким Да Силва, док ће четврти делилац правде бити Лорен Вилм.

Сусрет се игра на стадиону „Аукштаитија“, који има капацитет од 6.600 места.


-У свакој утакмици идемо на победу, тако ће бити и  у Паневежису – рекао је задњи везни Александар Буснић. – Анализирали смо игру ривала, видели да се она базира на странцима, посебно Бразилцима, истовремено схватајући да у њој има и мана. Настојаћемо то да искористимо, а основа за оптимизам имамо посебно због чињенице да смо остали непоражени у првенственом дербију с Црвеном звездом. Важно је да покушамо да поновимо такву партију и у том случају сигуран сам да ћемо бити на добром путу да прођемо у наредну рунду квалификација.

Играчи Војводине  тренирали су у Паневежису и имали су прилику да осете терен и адаптирају се на услове који их чекају.


Могући састави

Тренери два тима, Португалац Жоао Луис Мартинс (Паневежис) и Славољуб Ђорђевић (Војводина), могли би на терен да изведу следеће поставе:

ПАНЕВЕЖИС: Голас, Фигуередо, Јанушевскис, Биси, Флоро, Козоронис, Елиошиус, Сарпонгас, Јанкаускас, Еливелто Рибеиро, Елиас.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Цуцин, Ковачевић, Стевановић, Деветак, Топић, Буснић, Бастајић, В. Симић, Човић, Мркаић.


- Не постоји никакав разлог да будемо узнемирени, или да осетимо некакву трему пред овај сусрет. Сви ми смо фудбал почели да тренирамо управо због оваквих, међународних изазова, који су део спорта којим се бавимо и данас ћемо, барем ја тако размишљам, да уживамо, трудимо се да пружимо што бољу партију и остваримо оно што смо замислили. Лепо је и то што се реванш игра у Новом Саду, сигуран сам да ћемо изборити активан резултат и тиме на најбољи начин позвати навијаче да дођу на стадион „Карађорђе“ 29. јула, како би нам помогли да да закажемо двомеч с ЛАСК-ом – поручио је Буснић.

Екипа Паневежиса, спремајући се за дуел с Војводином, генералну пробу одиграла је 16. јула у Гдањску, где је доживела пораз од пољске Лехије 2:3 (2:3). Стрелац оба гола за Литванце био је 29-годишњи Бразилац Дантас Еливелто Рибеиро, који игра на позицији левог крила.

Утакмица Паневежис – Војводина игра се од 17.30 часова, уз ТВ пренос на другом програму РТС-а и првом каналу Арена спорта.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести