Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић: Спремни за дуел с Паневежисом

Нису фудбалери Војводине имали много времена да испоље задовољство због бода освојеног у дуелу са Црвеном звездом јер их сутра очекује старт на међународној сцени.
Slavoljub Djordjevic
Фото: ФК Војводина

Новосађани данас, чартер летом, путују у Литванију, где их, у градићу Паневежису, очекује први дуел с истоименом екипом у 2. колу квалификација за Лигу конференција. Реванш ће уследити на “Карађорђу” седам дана касније, а тренер Славољуб Ђорђевић остао је доследан ставу да га занима једино први наредни корак његове екипе.

- Имао сам прилику да погледам неколико утакмица Литванаца и уверио сам се да је реч о веома доброј, додуше не и толико атрактивној екипи - рекао је Ђорђевић. - Паневежис у тиму има чак седам Бразилаца, двојицу Грка, Колумбијца и Холанђанина, који том младом клубу омогућују да прави озбиљне резултате. Добро смо се припремили за сусрет, позитиван сам пред дуел и покушаћу да исти осећај пренесем и на моје играче.


Литванце појачао Здравковић

На званичном сајту Литванаца објављена је информација да је екипу Паневежиса пре седам дана појачао одбрамбени фудбалер Немања Здравковић, који је у прошлој сезони носио дрес ОФК Бачке из Бачке Паланке. Овај играч има 28 година и ово му је први инострани ангажман, а током каријере наступао је за Раднички Ниш, Напредак, Инђију и Раднички из Крагујевца.


На питање на који то начин игра литванска екипа, млади стручњак је одговорио:

- Користе формацију 4-2-3-1 или 4-4-2, с тим да њихови Бразилци воле лопту и настоје да је она у што већој мери код њих. Занимљиво је и то што им је десно крило - левоного, а скоро су довели једног Грка у нападу и све то, укупно, чини их незгодним противником. Имају, међутим, и одређене мане, анализирали смо њихову игру и настојаћемо да уочене недостатке претворимо у позитивне ствари за нас.


ТВ пренос на РТС 2

Прву утакмицу између Паневежиса и Војводине моћи ће да прате и љубитељи фудбала у Србији. Обезбеђен је ТВ пренос сусрета на “Аукштаитија” стадиону, а почетак је сутра од 17.25 часова.


Војводина у првом дуелу гостује, што Ђорђевића посебно нити храбри, нити оптерећује.

- Када су пред нама две утакмице, никада нисам обраћао пажњу на то да ли прво играмо на страни или код куће. Свеједно ми је, јер је у питању двомеч и у њему је важан укупни резултат. Акценат у нашој игри биће на дисцплини, чврстој игру у блоку и брзој транзицији и од тога нећемо да одступимо. Идемо на резултат, а све остало је мање битно.

Сигурно је да 40-годишњи стручњак и даље неће моћи да рачуна на Нешковића, Вукадиновића и Ђорђевића.

- Они се налазе у процесу рехабилитације, а неизвесно је и учешће стартног десног бека из дуела са Звездом Марка Бјековића, који је зарадио неугодну повреду. Видећемо још да ли ће бити у стању да конкурише за тим. Озледу тетиве обновио је Душан Стевановић, али имам уверавања лекарске екипе да ће с њим све бити у реду и да ће моћи да заузме место у постави - додао је Славољуб Ђорђевић.

Екипа Војводине данас у подне лети за Литванију, где ће сутра одрадити тренинг на стадиону “Аукштаитија” у Паневежису, у време када се игра и сусрет у четвртак (17.30 часова).    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести