Квалификације за ЛШ: Црвена звезда гост Спартаксу у Риги

Фудбалери Црвене звезде у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона гостује у Риги прваку Летоније Спартаксу (18 часова).
milos degenek, fk crvena zvezda
Фото: Miloš Degenek, foto: FK Crvena zvezda

Црвено-бели су несумњиво фаворити што због тога што долазе из фудбалски развијеније земље, што због тога што на располагању имају готово комплетан састав из прошле сезоне, кад су узели титулу и играли пролеће у Лиги Европе. На нашем клубу је да потврди квалитет и да очекивано рутински одради итакмицу пред навијачима Спартакса.Али, много пута се показало да почетак такмичења у Европи уме да буде ризичан и непријатан за фаворите, тако да присталице нашег шампиона морају и то да имају на уму.

Иако су се Летонци у овом прлеазном року појачали за по једног Аргентинца, Бразилца и  Руса, ни наш шампион није седео скрштених руку. Довео је одличне играче Николу Стојиљковића, Дејана Мелага и Лоренца Дебеилисија. Дакле, Звезда има нападачки потенцијал који би требало да јој обезбеди миран реванш у Београду.

Такође, велико појачање црвено-белих је и Милош Дегенек, репрезентативац Аустралије, који би требало да појача конкуренцију на месту штопера.

„Спремни смо за врло важну утакмицу, једва чекамо да почне, мислим да имамо квалитет да играмо Лигу шампиона. Даћемо свој максимум и иако никога не треба потцењивати мислим да смо велики фаворити. Физички смо спремни, кадри за највеће напоре и то би требало да нам донесе резултате. Спартакс је добра екипа, али ми смо бољи“, рекао је Дегенек.

Учесник Мундијала у Русији каже да је одлично примљен од саиграча.

„Осећам се фантастично, уопште нисам морао да се прилагођавам, дочекали су ме као брата. За све то намеравам саиграчима да се одужим па да се на крају радујемо још једној титули и успесима у Европи“, нагласио је Дегенек.

Оптимиста је и Никола Стојиљковић.

„Уверен сам у добар резултат и миран реванш на нашем стадиону. Гледали смо Спартакс, добра су екипа, чврста и зато морамо да будемо опрезни и максимално ангажовани. Ако тако буде наш већи квалитет ће доћи до изражаја и победићемо. Имао сам мали проблем са задњом ложом, али сам се опоравио, одлично се осећам и даћу свој максимум ако будем у екипи“, најавио је Стојиљковић.

Навијаче нашег најтрофејнијег клуба највише жуља непознаница да ли ће репрезентативац Немања Радоњић бити међу стартерима.С обзиром на обавезе које је имао у репрезентацији, може да се догоди да не буде међу првих једанаест, али је реално, ако буде прилике, да уђе касније. Родић би требало да почне утакмицу,Милић би могао да ускочи уместо Радоњића ако не буде стартер, но и ако не буде тако Звезда заиста има много квалитетних фудбалера и условно речено мање је битно ко ће истрчати на терен у Риги. Без обзира што је наш првак фаворит, не треба очекивати да ће црвено – бели да прегазе и резултатски нокаутирају домаћина, тим пре што им је ово прва званична утакмица, а Спартакс већ игра национално првенство.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести