Милојевић: Пешићев одлазак? Имамо план Б и Ц

РИГА: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић каже да екипу није пореметио одлазак Александра Пешића пред дуел са Спартаксом на старту квалификација за Лигу шампиона и поручио да је веома мотивисана да оствари победу у Риги.
milojevic
Фото: Владан Милојевић, фото: Танјуг

Најбољи стрелац црвено-белих у прошлој сезони није отпутовао у Летонију, већ на завршне преговоре са саудијским Ал Итихадом у трансферу вредном 4,2 милиона евра, а Милојевић подсећа да клуб био спреман и да је зато довео Николу Стојиљковића.

"Причао сам да је прелазни рок "жив", плански смо радили и Пешић је имао дозволу да оде. Реаговали смо доласцима да не бисмо дошли у лошу ситуацију... Увек имамо план Б, Ц и прилагодићемо се", рекао је Милојевић на конференцији за медије у Риги.

Пред званични старт у сезони, Милојевић додаје да никада није калкулисао, па неће ни против Спартакса.

"Надам се да ћемо одиграти доста европских утакмица у новој сезони. Спатакс је шампион Летоније, тркачки доста добра и екипа за респект. Поштујемо их, као и све ривале до сада, и очекујем две добре утакмице. Даћемо све од себе, уз максималну мотивацију и концентрацију".

Новинари су подсетили Милојевића да Црвена звезда никада није изборила пласман од оснивања новог формата Лиге шампиона и да му се сада пружа прилика да испише историју.

"Не можемо да причамо о томе и да се везујемо за историју. Нисам човек који прави велике планове, тежак је нови формат, исто и за остале тимове, а биће и тежи. Ово је ново такмичење", рекао је Милојевић.

Према његовим речима, добро је упознат са саставом Спартакса.

"Доста познајем фудбал у Летонији, човек сам из фудбала и не постоји земља да је не пратим. Играла је и Звезда против Вентспилса...Фудбал није број један у Летонији, други спортови имају предност", каже тренер црвено белих.

За холандског фудбалера Лоренца Ебесилија истакао је да ће донети квалитет екипи.

Останак у Београду Славољуба Срнића образложио је повредом крилног фудбалера.

"Задобио је дисторзију на последњој провери са Бохемијансом. Осетио је бол и нећемо да ризикујемо јер није 100 одсто спреман. Можда је и нешто друго, а да ја не знам", закључио је тренер Звезде.

Утакмица између Спартакса и Црвене звезде игра се сутра од 18 сати на стадиону Сконта у Риги.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести