Квалификације за ЛШ: Црвена звезда против Спартакуса за реванш

Фудбалери Црвене звезде на свом стадиону играју реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона  са шампионом Летоније Спартакасом, с којима су у гостима играли без голова. Тренер Владан Милојевић очекује право издање тима, много боље него у Летонији и победу за пролаз у друго коло.
Crvena zvezda/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

- Играмо против противника који је првак државе и у такмичарском је ритму. Пред нама је друго полувреме и очекујем да одиграмо добру утакмицу. Тренирали смо добро и спремни смо - најавио је Милојевић.

Због повреда у конкуренцији нису Никола Стојиљковић и Славољуб Срнић.

- Стојиљковић је обновио повреду, а Срнић тек почиње да диже ритам и ускоро ће бити у конкуренцији. Што се тиче Дејана Мелега, он је могао и прошли пут да игра, али је имао сличну повреду као Стојиљковић. У истом су статусу, нису имали ритам утакмица.

Милојевић је признао да има дилему око стартног нападача, где на располагању има Милана Павкова и Дејана Јовељића, а и Мохамед Бен може да покрије ту позицију.

- Имам дилему, кубурили смо са штоперима, решили то питање, а сада имамо такву ситуацију у нападу. Ето, то је живот... Пешић је отишао и видећемо које решење ћемо да изаберемо -  рекао је тренер, уз додатак да га не занима да ли ће се Спартакс и у Београду бранити.

Милојевић је објаснио тренутно стање у екипи, за коју каже да још није у ритму.

- Нисам био задовољан ритмом моје екипе у првој утакмици, причао сам са играчима, није у питању физичка припрема, већ ритам и потребно нам је неколико утакмица да тим заигра какао ваља. Треба нам време, свестан сам да га у фудбалу нема и морамо што пре да дођемо до жељеног циља - казао је Милојевић.

Фудбалер Ел Фарду Бен очекује велику подршку навијача и уверен је да ће се Звезда пласирати у следеће коло.

- Имали смо шансе на првом мечу и свесни смо да ћемо у реваншу морати да се покажемо у бољем светлу у односу на утакмицу у Риги и да искористимо прилике које створимо. Знамо да у оваквој врсти утакмица мора да постигнемо погодак. Жао ми је што нисам искористио прилику у Риги. То је фудбал, даћемо све од себе да у реваншу будемо бољи. Подршка навијача нам много значи и позивам их да испуне трибине -рекао је Бен.

Некадашњи нападач Олимпијакоса очекује меч попут оног у Риги.

- Они ће доћи овде са циљем да не приме гол и да покушају да нас угрозе из контранапада. Не очекујем много другачију утакмицу противника од оне у Летонији. Наша предност је што се сада игра на нашем терену, који је већи и бољи за игру. Уз наше навијаче, победа нам неће измаћи - поручио је Бен.

Утакмица између Црвене звезде и Спартакса почиње 16. 7. у 20.30 сати на Маракани.      

Турчин Улусој на центру

Правду на Маракани делиће турски судије Алпер Улусој.Он нема велико међународно искуство, а занимљиво је за њега да је делећи правду на међународној сцени искључивао само играче домаћег тима и свирао пенале само за госте.

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести