Квалификације за ЛШ: Јанг бојс – Црвена звезда 2:2 (Уживо)

Фудбалери Јанг бојса и Црвене звезде одиграли су нерешено 2:2 у Берну, у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона.
bern
Фото: Printscreen

Крај

У надокнади су оба тима имала шансе, али их нису искористили.

90. минут: Игра се надокнада од пет минута.

89. минут: Много среће за Звезду на овом мечу. Швајцарци су имали две одличне прилике после убацивања са стране. Прво је Асане шутирао мало поред гола, а онда је ударац Ороа главом прошао мало поред стативе.

85. минут: Измена у Звезди, изашао је Вукановић, а ушао Петровић.

84. минут: Сјајна прилика за Јанг бојс. Борјан је лоше проценио лет лопте, налетео је Оро, шутирао главом, али је одлични Гобељић лопту избацио са гол линије.

78. минут: Прилика за Звезду, али је Родић био непрецизан.

77. минут: Измена у Звезди, изашао је Боаћи, а ушао Томане.

76. минут: Пенал је сигурно извео Оро за 2:2.

74. минут: Побеогао је Нгамалеу, Боаћи је покушао да стартује на лопту, али га је оборио у шеснаестерцу. Судија Макели је тек после прегледаног снимака (ВАР) показао на белу тачку.

73. минут: И трећа измена у Јанг бојсима. Изашао је Ебишер, а ушао Оро.

68. минут: Друга измена у јанг бојсу. Изашао је Гарсија, а ушао Јанко.

67. минут: Још једна прилика за Швајцарце. Шутирао је Ебишер са дистанце, али је Борјан одбранио.

64. минут: Прилика за Јанг бојс. Лотомба је убацио лопту у у петерац Звезде, Асале је остао сам између наших штопера, али је промашио зицер.

61. минут: Одлична прилика за Звезду. Родић се убацио из другог плана, шутирао главом, али мало изнад гола.

58. минут: Измена и у Јанг бојсу, изашао је Сијера, а ушао Фаснахт.

55. минут: Измена у Звезди. Милојевић изводи стрелца другог гола Гарсију, појачава одбрану, па улази Жандер.

49. минут: Покушао је Марин, али је шутирао преко гола.

47. минут: Звезда води са 2:1. Матео Гарсија је постигао гол на дебију у црвено-белом дресу. Акцију је започео расположени Марин, наставио Гобељић који је послао центаршут у средину, лопту је пропустио Боаћи, она је стигла на другу стативу, где ју је сачекао Гарсија и проследио је у мрежу.

Почело је друго полувреме

Полувреме

45. минут: Игра се надокнада од три минута.

39. минут: Сада су Швајцарци били у шанси. Асане је добио дуел са нашим дефанзивцем, додао лопту Нгамалеу, који је снажно шутирао, али је Борјан опет био сигуран.

38. минут: Поново је Звезда била у шанси. Марин је одлично упослио Боаћија, овај је био у продору, стартовао је голман Ван Болмос, пао је Боаћи, али није било пенала.

36. минут: Марин је пропустио стопостотну шансу. Капитен Звзезде био је у продору пошто му је Гарсија додао, одлично је шутирао, лопта је прошла голмана, али ју је са аут линије избацио Лустенбергер.

26. минут: Притисак Јанг бојса. У две ситуације одлично је реаговао Борјан. нарочито је импресиван био у првој ситуацији када је на гол линији зауставио шут Нсалеа, а одмах потом је одбранио и шут Переире.

20. минут: Звзеда је имала одличну прилику. Гарсија је био у продору, али је голман Јанг бојса Вон Балмос успео да одбрани шут.

18. минут: Звезда је изједначила, а стрелац је био Дегенек. Прво је Родић минут раније изборио корнер. Марин је убацио лопту на другу стативу, Дегенек је шутирао главом, лопта је у луку прелетела голмана и дефанзивца јанг бојса и завршила у мрежи.

10. минут: Поново су запретили домаћи грачи, али срећом по Борјана Ебишер је лоше шутирао.

7. минут: Јанг бојс је повео, а стрелац је био Асале. Наиме, Нсаме је био бољи у скоку од Иванића и лопту спустио у казнени простор Црвене звезде. Тада се добро убацио Асале, који је побегао Панкову, шутирао и савладао Борјана.

5. минут: На почетку утакмице конкретнја је била екипа Јанг бојса, Швајцарци су добили два прекида, али је Борјан био сигуран. Први напад Звезда је имала у 5. минуту, али је кањас био непрецизан.

Почела је утакмица

Швајцарски првак се у такмичење укључио од овог кола, али је у доброј форми са три победе у четири кола Суперлиге и једном у Купу.

Звезди је ово већ 11. меч у сезони. Доживела је само један пораз у Хелсинкију, а није славила ни у преостала два гостовања у Европи – у Литванији и Данској.

Звезда је последњи пут против швајцарских клубова играла 2005. у групној фази Купа УЕФА када је изгубила од Базела 2:1 код куће. Годину дана раније црвено бели су прошли Јанг бојс са 3:0 код куће и 2:2 у Берну.

Јанг Бојс је пре две године играо са Партизаном у групној фази Лиге Европе, ремизирао је код куће 1:1, а у београду је изгубио са 2:1.

Састави

Стадион "Швајцарска", Берн

Главни судија: Дени Макели (Нед)

Јанг бојс: Ван Болмос – Гарсија, Зесигер, Лустенбергер, Лотумба – Сијеро, Переира – Нагамалеу, Ебишер, Асале – Нсаме.

Црвена звезда: Борјан – Гобељић, Дегенек, Панков, Родић – Кањас, Иванић – Вукановић, Марин, Гарсија – Боаћи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести