Квалификације за ЛШ: Звезда про­пу­сти­ла при­ли­ку да сла­ви

МАРИЈАМПОЉ:У пр­вој утак­ми­ци пр­вог ко­ла ква­ли­фи­ка­ци­ја за Ли­гу шам­пи­о­на Цр­ве­не зве­зда је од­и­гра­ла без го­ло­ва са Су­ду­вом, али оста­ви­ла ути­сак озбиљ­ни­је еки­пе, ко­ја не би тре­ба­ло да има про­бле­ма у ре­ван­шу.
Fudbaleri Crvene zvezde u slaboj partiji u Litvaniji crvenazvezdafk.com
Фото: Фудбалери Црвене звезде у слабој партији у Литванији

Иако је би­ло и па­до­ва у игр, че­та Вла­да­на Ми­ло­је­ви­ћа по­ка­за­ла је ве­ћи ква­ли­тет и жа­ли­ће за про­пу­ште­ним шан­са­ма.  Наш тим од по­чет­ка је хтео да по­ка­же ко је фа­во­рит. Са тро­ји­цом на­па­да­ча срп­ска еки­па по­ви­ја­ла је од­бра­ну Ли­тва­на­ца, пре­ти­ла што по бо­ку што кроз цен­тра­лу и на ве­ли­ке му­ке ства­ља­ла по­след­њу ли­ни­ју до­ма­ћи­на. За крат­ко вре­ме по при­ли­ку су има­ли Ива­нић и Бен, али го­ла ни­је би­ло. Али, оно што је би­ло ва­жни­је је да је Цр­ве­на зве­зда би­ла ап­со­лут­но бо­љи тим, ко­ји је де­мон­стри­рао за­ви­дан фуд­бал­ски асор­ти­ман. До­ста рас­по­ло­жен био је и Бо­а­ћи, не­што сла­би­ји на при­пре­ма­ма, али услед пре­ве­ли­ке же­ље за по­гот­ком по­вре­ме­но се од­лу­чи­вао и на не­ре­зон­ске шу­те­ве. До­ма­ћин је био де­фан­зив­но ори­јен­ти­сан па се вр­ло рет­ко од­лу­чи­вао на удар­це, и то углав­ном са дис­тан­це.

Цр­ве­на зве­зда се за све пи­та­ла на те­ре­ну, али је од сре­ди­не пр­вог по­лу­вре­ме­на оста­ла без иде­је, па осим из­ра­же­не ини­ци­ја­ти­ве и огром­ног по­се­да лоп­те ни­шта зна­чај­ни­је ни­је успе­ва­ла да ура­ди. Тек у фи­ни­шу овог де­ла игре све је опет до­шло на сво­је ме­сто, али из­о­ста­ја­ла је са­мо за­вр­шни­ца за ком­пле­тан ути­сак. Уз­да­хе је у 45. ми­ну­ту из­ма­мио Бен, од­лич­ним шу­тем са дис­тан­це, тик по­ред го­ла.

Пр­ву ве­ли­ку при­ли­ку у на­став­ку имао је Мар­ко Ма­рин, али је гол­ман Су­ду­ве од­лич­но ин­тер­ве­ни­сао. Иако је наш тим до­ми­ни­рао тех­нич­ки се ни­је баш по­ка­зао, па је у ду­е­ли­ма “је­дан на је­дан” из­ла­зио као гу­бит­ник. По­том, из­не­на­да, усле­ди­ла је ве­ли­ка при­ли­ка за до­ма­ћи­на, али је Бор­јан сјај­но ин­тер­ве­ни­сао. Не­ду­го за­тим пре­ти Бен, али чу­вар мре­же до­ма­ћи­на је остао не­са­вла­дан. Но­во уз­бу­ђе­ње, са­мо ма­ло ка­сни­је, пред го­лом Цр­ве­не зве­зде – из по­вољ­не по­зи­ци­је Кер­ла је шу­ти­рао по­ред го­ла. Раз­ви­ла се бор­ба на ста­ди­о­ну Су­ду­ве, наш тим ви­ше ни­је био то­ли­ко до­ми­нан­тан, ја­сну на­ме­ру да ура­де не­што ви­ше по­ка­за­ли су и Ли­тван­ци. Сме­њи­ва­ли су се на­па­ди две еки­пе, утак­ми­ца је би­ла ди­на­мич­на, али фа­ли­ла је ре­а­ли­за­ци­ја.

Оста­ло је 0:0, а за се­дам да­на у ре­ван­шу Зве­зда ће има­ти при­ли­ку да ове­ри пла­сман у на­ред­ну рун­ду ква­ли­фи­ка­ци­ја.
 

И. Ла­за­ре­вић

Су­ду­ва – Цр­ве­на зве­зда 0:0

МА­РИ­ЈУ­ПОЛ: ста­дион Су­ду­ве, гле­да­ла­ца: 5.000. Су­ди­ја: Бур­харст (Дан­ска). Жу­ти кар­то­ни: Ча­ђе­но­вић (Су­ду­ва), Јо­ви­чић, Ба­бић, Јо­ван­чић (Цр­ве­на зве­зда),

СУ­ДУ­ВА: Кар­дум 7,5, Швр­љу­га 6, Кер­ла 6,5, Јан­ка­у­скас 6, Жи­ва­но­вић 6, Сла­виц­кас 6,5, Ма­ту­ле­ви­чи­јус 6 (Го­лу­биц­кас), Ча­ђе­но­вић 6, Вер­биц­кас 6,5 (Е. Јан­ка­у­скас), Топ­ча­гић 6, Та­дић 6 (Го­тал).

ЦР­ВЕ­НА ЗВЕ­ЗДА: Бор­јан 6,5, Го­бе­љић 6,5, Ба­бић 6, Ми­лу­но­вић 6,5, Ро­дић 6, Јо­ван­чић 6,5, Јо­ви­чић 6,5 (Ка­њас), Ива­нић 6,5, Ма­рин 7, Бо­а­ћи 6,5, Бен 7 (Ву­ка­но­вић).
 

Милојевић: Нисам незадовољан, бићемо бољи у реваншу

МАРИЈАМПОЉ:  Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, после ремија са Судувом (0:0) у Литванији у 1. колу квалификација за Лигу шампиона, изјавио је да није незадовољан, али и признао да постоји проблем са реализацијом прилика.

"Била је права такмичарска утакмица, видело се да је Судува у ритму и у сезони, док је нама први меч. Нисам очекивао тако дефанзивну Судуву, с обзиром да је лидер у првенству. Имали смо много шанси, морали да их реализујемо, али шта је ту је", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је додао да је уверен да ће Звезда у реваншу бити доста боља у свим аспектима.

"Нисам незадовољан, доста тога је функционисало... Било је јако тешко пробити одбрану са пет противничких играча. Оно на чему морамо да порадимо је реализација, стварамо доста шанси, исто као на припремама... Позитивно је што долазимо до прилика у овако тешком мечу".

Његов колега из Судуве Владимир Чебурин био је задовољнији од Милојевића и изразио наду да ће његова екипа дати сличан отпор и у Београду.

"Ово је био празник, почела је борба за Лигу шампиона. Знали смо колико велика одговорност је испред нас, играли смо прошле године са Звездом, која је нема сумње добар тим, али је овај меч показао да на овом нивоу свако може са сваким да игра егал", закључио је Чебурин.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести