Квалификације за ЛШ: Слаба игра Звезде за реми у Риги

Црвена звезда је забележила реми у Риги против Спартакса и повећала шансе за пласман у друго коло квалификација за Лигу шампиона.
crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Наш тим није бриљирао, али је на крају извукао повољан резултат и има чему да се нада. Од старта је шампион Србије преузео иницијативу, али се сусрео са чврстом дефанзивом противника. Секли су Летонци акције црвено-белих на средини терена и претили из опасних контранапада. Домаћин је, видело се, тим скромних квалитета, али незгодан када му се укаже шанса. У неколико наврата изабраници Александра Гришина су у првих десет минута стизали до шеснаестерца Београђана и наслућивало се да наш тим неће имати лак посао. Црвено-бели су доживели пех јер је у 18. минуту због повреде игру морао да напусти Стојиљковић, а заменио га је Павков. Београђани су успевали да по боковима пробију Летонце, али фалио је завршни пас за добру шансу. Једино што је наш тим урадио у првих 25 минута је добар шут Радоњића са дистанце, али без резултата. А, и када су црвено-бели имали прилике шутирали су врло непрецизно. Шкрипало је у одбрани нашег шампиона, па су и Летонци имали своје прилике. Најопаснији у редовима Црвене звезде био је Немања Радоњић, али то је било мало за нешто више. Павков се истицао промашајима. Црвена звезда је морала да води на полувремену, али сама је крива што није било тако.

Београђани су већ почетком другог полувремена покушавали да постигну гол који би променио све, али није било израђених акција, великих шанси, проигравања. Очигледно да ће Владан Милојевић још морати да ради на штимовању екипе. Посебно јер су црвено-бели често Летонцима дозвољавали контре. Наравно, нико није ни очекивао да црвено-бели у овом делу сезоне заблистају, али нису ни оправдали невероватан оптимизам који су ширили пре утакмице. Чинило се да Београђани иду на индивидуални квалитет, али то је било непродуктивно јер је противник играо ултрадефанзиву. Утакмица је била врло монотона, ниједан тим није показао посебан квалитет. Верујемо да ће Црвена звезда у Београду бити далеко боља, али за сада – то је слабо. Посебно што је Борјан у финишу утакмице спашавао нашег шампиона, после великих киксева одбране.

Црвена звезда има пет дана да поправи игру и оствари победу која је води даље.                                                                                         

И. Лазаревић   

Спартакс Црвена звезда 0:0

РИГА: ,,Сконто стадион“, гледалаца: 3.000. Судија: Балакин (Украјина). Жути картони: Кобзар, Шлампе (Спартакс), Бабић, Стојковић (Црвена звезда).

СПАРТАКС: Неругалс 6, Фреиманис 6, Косорић 6, Хонорато 6, Вишњаковс 6,5, Дмитријев 6 (Михађукс), Малеев 6,5, Сварупс 6 (Агире 6,5), Шлампе 6, Ошлс 6, Кобзар 6,5 (Давидов 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Јовичић 6, Крстичић 6, Бабић 6, Милић 6 (Ебесилијо 6), Стојиљковић (Павков 6,5), Родић 6,5, Стојковић 6,5, Бен 6,5, Радоњић 7 (Јевтовић), Савић 6.


Милојевић: Ово није Звезда коју сањам, бићемо бољи

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић признао је да његов тим вечерас није био на свом нивоу у ремију против Спартакса (0:0) у Риги, али да верује да ће у реваншу одиграти знатно боље како би се пласирао у 2. коло квалификација за Лигу шампиона.

"Завршено је прво полувреме, имамо реванш у Београду. Био нам је план да победимо, имали смо доста шанси, противник се бранио и сем оне грешке у финишу нису припретили. Желели смо лак и брз гол који би нам донео мирнију ситуацију, али нисмо успели. Идемо даље", рекао је Милојевић на конференцији за медије у Риги после утакмице.

Он је додао да екипа мора да буде боља у дуелу у Београду.

"Видело се и по другим резултатима у квалификацијама о каквим екипама се ради (победа Судуве над АПОЕЛ-ом 3:1 прим. аут). Стартакс је првак своје земље, има квалитет и тежак су противник", казао је Милојевић.

Према његовим речима, екипа још није уиграна и тек је изашла из припремног периода.

"Не могу да кажем да нисам задовољан, али ни да сам презадовољан. Ово није Звезда коју хоћу и сањам. Не бих да причам о детаљима, али поправићемо их. Долазимо из припремног периода, нисмо одиграли комплетни ниједну утакмицу, Радоњић и Родић су били одсутни, ту је Ебесилио коме смо дали минутажи, а нисмо ни очекивали да ће Стојиљковић рано да изађе... Очекујем много већу страст за победом", рекао је он.

Милојевић је прокоментарисао и повреду појачања Николе Стојиљковића који је морао да напусти терен у 17. минуту, наводећи да је обновио повреду и да ће се видети каква је ситуација.

Новинари су констатовали да је Милојевић у неколико ситуација био љут на своје играче.

"Темпераментнији сам, понеле су ме емоције и има доста разлога за реакцију. Радили смо доста ствари које нам на утакмици нису пошле за ногом и онако како смо требали. Са једним или два гола причали бисмо другачију причу", закључио је тренер Звезде.

Његов колега Александар Гришин био је задовољан резултатом и поручио да је реми одличан.

"Знали смо колико је Звезда велики тим, бранили смо се и играли на контру. Дали смо им посед, а на крају смо могли и да дамо гол", навео је Гришин.

Реванш меч игра се следећег уторка на стадиону "Рајко Митић" од 20.30.

Савић, Стојковић и Борјан: Недостајала завршница

Фудбалери Црвене звезде Вујадин Савић, Филип Стојковић и голман Милан Борјан сложили су се да је екипа вечерас пропустила много прилика у ремију са Спартаксом (0:0) и да очекују бољу игру у другој утакмици у Београду.

"Била је тешка утакмица, нисмо одиграли баш како умемо, имали смо шансе, нисмо их искористили, док је противник био врло чврст. Добри смо били на припремама, али данас нисмо то показали иако смо се трудили", рекао је Савић новинарима после утакмице у Риги.

Капитен црвено-белих нагласио је да Спартакс није потцењен.

"Изненађени смо само резултатом, јер смо желели да победимо", казао је он.

Десни бек Филип Стојковић жали за пропуштеним приликама.

"Имали смо пар шанси које нисмо искористили, на крају су и они могли да нас казне. Имали смо велику жељу, али нисмо успели. Сигуран сам да ћемо дати 300 одсто својих могућности и заслужено проћи даље", рекао је Стојковић.

И голман Милан Борјан истиче да је недостајала завршница.

"Држали смо лопту, имали смо неке ситне грешке, али Боже мој, идемо даље. Чека нас и реванш", рекао је Борјан, који је признао да је Звезда у финишу имала и среће када је Спартакс могао до победе.

Реванш утакмица 1. кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Спартакса на програму је следећег уторка у Београду.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести