Квалификације за ЛШ: Звезда поражена али је у трећем колу

Црвена звезда пласирала се у треће коло квалификација за Лигу шампиона пошто је сачувала београдских 2:0 против Хелсинкија. У реваншу је чета Владана Милојевића изгубила, али резултатом који је води даље – 1:2.
dusan jovancic
Фото: Dušan Jovančić, foto: FK Crvena zvezda

За разлику од утакмице у Београду финска екипа кренула је на свом терену знатно отвореније. У првих неколико минута били су домаћини доминатни, притискали нашег шампиона, који се опет одлучио за нешто дефанзивнију варијанту. Црвена звезда је имала предност од два гола из првог дуела па је то донекле било логично. Наша екипа је чекала контре и дочекала једну када је Родић центрирао са леве стране, а Бен шутирао поред гола. Протоком времена тежиште игре пренешено је на половину домаћина, а наш тим је преузео доминацију. У 19. минуту Звезда је имала велику прилику, али је после корнера Марина Бен непрецизно шутирао.Звезда је била апсолутно боља и гол је висио у ваздуху.  Имали су црвено - бели изгледних ситуација, али су грешили у завршници и реализација је изостајала. Временом је и њен притисак попустио јер је и Хелсинки деловао деморалисано, као да је тада  престао да верује у чудо. Али из једне грешке наше екипе домаћин умало није ушао у велику шансу, коју је спречио Срђан Бабић.

У наставку, шок за наш тим. Финци су извели добар напад, а Далстром је лопту  спретно спровео у мрежу. Гол на време за домаћу екипу, а за невољу Звезде. Наш шампион није могао да се препозна почетком другог полувремена, био је несигуран у одбрани, растрзан у нападу, екипа без главе и репа. У 56. минуту први добар напад – и одмах изједначење. Бен је покренуо акцију, одиграо на лево до Марина који је проиграо Јованчића, а овај сместио лопту у мрежу. Тада је могло лакше да се дише, одмах се однос снага на терену променио, поново је наш тим преузео иницијативу. Домаћин је изгубио концепцију, стрпљење, мотив потребан да се уради нешто значајније. Високи пресинг нашег тима потпуно их је омео и спречио у осмишљавању озбиљнијих акција. Црвена звезда је била ближа другом голу него домаћин, али уследила је још једна грешка у одбрани нашег шампиона, Риски је дошао до лопте и сместио је у мрежу за утешну победу домаћина.

И. Лазаревић

Хелсинки Црвена звезда 2:1 (0:0)

ХЕЛСИНКИ: Стадион Телиа арена, гледалаца: 10.000. Судија: Бјери (Швајцарска). Стрелци: Далстром у 47. и Риски у 90. за Хелсинки, а Јованчић у 56. минуту. Жути картони: Алхо (Хелсинки), а Павков (Црвена звезда).

ХЕЛСИНКИ: Рудаков 6, Алхо 6, Обилор 6, О´Шонеси 6,5, Рафиња 6 (Луиз), Пара 6 (Вананен), Каиринен 6, Риски 7, Далстром 7, Менса 6,5, Тарасов 6 (Војринен 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,  Стојковић 6, Бабић 6, Милуновић 6, Родић 7, Јованчић 7, Кањас 6 (Дегенек), Бен 7,5, Марин 7,5, Јевтовић 6 (Иванић), Боаћи 6 (Павков 6,5).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести