Квалификације за ЛШ: Звезда се пласирала у друго коло, Гобељић искључен

Црвена звезда пласирала се у друго коло квалификација за Лигу шампиона пошто је у реваншу савладала Судуву.
zvezda suduva, fonet
Фото: FoNet

Чета Владана Милојевића тиме је обезбедила двомеч са Хелсинкијем.

Наш тим је одлично почео утакмицу, плео мрежу по терену, лагано стизао до шеснаестерца Литванаца. У 5. минуту Бен је одлично у одиграо у празан простор до Боаћија, овај се искоса са десне стране феноменално снашао и топовским шутем савладао Кардума. Од тог тренутка гости су кренули у високи пресинг, спремни да ризикују више него што су у оба меча. Али, то није доносило резултат, Звезда је вешто комбиновала, могућност грешке свела на минумум, развлачила Литванце по терену. Ипак, у 16. минуту Славцкас је одлично центрирао са десне стране, на другој стативи реаговао Топчагић и шутирао преко гола. Од тада, наша екипа је спустила темпо, чекала ривала на својој половини, што је можда било погрешно за тако рану фазу утакмице. Ођедном су гости имали доста простора за комбиновање, преузели иницијативу, стизали до шеснаестерца Београђана. Али, већи играчки квалитет нашег тима дошао је до изражаја – у 30. минуту поново је Бен послао употребљиву лопту, Боаћи одиграо до Марина, који је рутински завршио акцију савладавши Кардума. Да је изузетно мотивисан Боаћи је показао и у 37. минуту када је одличним шутем уздрмао стативу. Иако се гости нису предавали, наш тим је поново успоставио потпуну контролу меча, вештим проигравањима истицао се Марин, који је подсетио на своје најбоље дане. Рутински је Црвена звезда прво полувреме привела крају, уз убедљиво вођство од 2:0.

У наставку наш тим је доминирао и врло брзо имао прилику преко Боаћија, али без гола. Трудили су се и Литванци, али без успеха. У 60. минуту наш шампион је остајо са играчем мање, јер је због грубог старта Гобељић добио директан црвени картон. Настрадао је код гостију Славицкас који је зарадио прелом ноге! Али, бројчани хендикеп када су остали са десеторицом на терену као да је мотивисао црвено-беле који су убрзо имали прилику преко Марина, али је он изблокиран. Шансу утакмице имао је Мирко Иванић када је изашао сам испред голмана гостију, али је овај зауставио његов ударац. Негде око 70. минута, иако су имали играча више, играчи Судуве као да су се предали, нестало је жара и борбености код њих, као да су једва чекали да се заврши утакмица. Због тога је тренер Чепурин увео још једног нападача не би ли  нешто променио на терену. Али, то није донело ништа, и даље је Црвена звезда диктирала темпо. Но, у 86. минуту пад концентрације и шут Тадића главом завршава на пречки. Срећа за нашег шампиона...

У самом финишу, чета Владана Милојевића могла је да постигне бар два гола, али није у томе успела. Уместо тога, у петом минуту надокнаде Топчагић је постигао гол за Литванце, за коначних  2:1.

И. Лазаревић 

Црвена звездаСудува 2:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 30.000. Судија: Фаркаш (Мађарска). Стрелци: Боаћи у 5. и Марин у 30. за Црвене звезду, а Топчагић у 90(+5) минуту за Судуву. Жути картони: Бен, Родић (Црвена звезда), а Топчагић, Живановић (Судува). Црвени картон: Гобељић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6, Бабић 6, Милуновић 6,5, Родић 6,5, Јовичић 6, Бен 7, Јованчић 6,5, Иванић 7 (Вукановић), Марин 7,5 (Павков), Боаћи 8 (Стојковић 7).

СУДУВА: Кардум 6, Шврљуга 6, Керла 6, Јанкаускас 6, Живановић 6, Славицкас 6,5 (Хладик), Голубицкас 6, Чађеновић 6, Вербицкас 6 (Рикетс), Готал 6 (Тадић 6,5), Топчагић 6,5.

РЕВАНШ СУСРЕТИ 1. КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Црвена звезда – Судува                        2:1 (прва утакмица 0:0)

Шкендија - Каљу                                     1:2 (1:0)

Сабуртало - Шериф                                1:3 (3:0)

ХБ Торшавн – Хелсинки                         2:2 (0:3)

Валета - Диделанж                                 1:1 (2:2)

Фероникели - ТНС                                   0:1 (2:2)

Данас

Рига - Дандалк                                        (0:0) (18.30)

Розенборг - Линфилд                             (2:0) (19)

Карабаг - Партизани                               (0:0) (19)

АИК - Арарат                                           (1:2) (19)

Лудогорец - Ференцварош                     (1:2) (19.30)

Пјаст - БАТЕ Борисов                             (1:1) (20)

Клуж - Астана                                         (1:0) (20)

Марибор - Валур                                    (3:0) (20.15)

Сутјеска - Слован Братислава               (1:1) (20.15)

Селтик - Сарајево                                   (3:1) (20.45)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести