Квалификације за ЛШ: Црвена звезда победила Судуву са 3:0

Фудбалери Црвене звезде победили су са 3:0 Судуву у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону „Рајко Митић“ у Београду.
zvezda suduva1, fonet
Фото: FoNet

Црвена звезда направила је велики корак ка пласману у треће коло квалификација за Лигу шампиона, након бриљантних 90. минута у Београду против Судуве. Црвено-бели су демонстрирали високу класу и најавили велике домете, те су практично отписали Литванце.

Супротно очекивањима Литванци су заиграли пресинг већ на половини нашег представника, али Ебисилио је могао да доведе Београђане у вођство већ после два минута игре. Врло отворен фудбал виђен је на стадиону "Рајко Митић". Гости су се показали као организована екипа, која спроводи увежбан систем у грађењу акција. Углавноам су Литванци преко бокова тражили пут до Звездиног гола. На другој страни, Београђани су препустили посед Литванцима, веровали у своју средину терена и у шеснаестерцу упошљавали Милића. Ипак, вижљасти нападач је био у сенци Холанђанина Ебисилија који је био перманентна опасност по гол Кардума. Како је утакмица одмаицала, наш тим је деловао све уверљивије, првенствено због тога што се пробудио Немања Радоњић. Али, Звездин yокер био Ебисилио који је фантастичним шутем са 20 метара довео Београђане у вођство. Сјајним поигравањима у Звезди се истакао и Крстичић који је често налазио своје нападаче иза одбране противника. Звезда је деловала као далеко бољи противник, који тачно зна шта хоће. У 35. минуту филигрантска акција Београђана по десној страни, комбиновали су Стојковић и Бен, а у листу стрелаца уписао се Радоњић. Највећа снага нашег тима било је то што се трчало смислено, без кретњи "у празно", што Литванци никако нису могли да неутралишу.

Фото: FoNet

Наш тим имао је и среће јер је у гол шанси Везевичијус био себичан и упропастио све, а нову радост навијачима црвено-белих донео је поново Радоњић који је сјајним шутем са 20 метара повисио на 3:0. Наш тим је после тога рутински приводио утакмицу крају, Литванци буквално ништа нису могли да ураде. Импоновало је са коликим жаром су играли изабраници Владана Милојевића, као да већ немају убедљиво вођство.

До краја, никакве недоумице није било и остало је 3:0.

И. Лазаревић

Црвена звезда - Судува 3:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 20.000, судија: Данкер (Немачка), стрелци: Ебисилио у 24. Радоњић у 35. и 58. минуту. Жути картон: Јовичић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић 8, Савић 7, Дегенек 7, Родић 7, Јовичић 7, Крстичић 7 (Јованчић 6,5), Бен 7, Ебисилио 8 (Јевтовић 7), Радоњић 8,5 (Гобељић), Милић 7.

СУДУВА: Кардум 6, Шврљуга 6, Ленмонас 6, Јанкаускас 6, Живановић 6, Славицкас 6, Вердицкас 6,5, Матиливучијус 6 (Кајдучик 6), Асеведо 6,5, Сисилија 6, Топчагић 6 (Везевичијус 6).

Фото: FoNet

Минут ћутања на Звезда - Судува због жртава у Грчкој

Утакмица између фудбалера Црвене звезде и литванске Судуве, у 2. колу квалификација за Лигу шампиона у Београду, почела је вечерас минутом ћутања због жртава у великим пожарима у околини Атине.

Звезда је тражила и добила дозволу Европске фудбалске уније (УЕФА) за такав потез.

"Поводом великих и трагичних пожара у Грчкој, Црвена звезда изражава саучешће породицама настрадалих, као и целом народу Грчке. Желимо да се ова страшна ситуација што пре заврши и да знате да су наш клуб и навијачи уз вас", објавили су црвено-бели на друштвеним мрежама.

Према најновијим извештајима, најмање 74 особе су страдале у шумским пожарима, док је 187 повређено.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ

Астана – Миђиланд             2:1

Клуж – Малме                      0:1

ПАОК – Базел                      2:1

Динамо – Хапоел (БШ)       5:0

Шкендија – Шериф             1:0

Црвена звезда – Судува      3:0

Легија – Спартак                  0:2

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести