Квалификације за СП: Србија верује у тријумф против Луксембурга

Репрезентација Србије сутра (20.45, Нова С) наставља квалификације за Светско првенство. Орлови гостују Луксембургу, који је незогдан ривал али и стална муштерија наших момака.
fss
Фото: ФСС

Тријумф би знатно приближио нашу селекцију највећој смотри фудбала, и улио додатно самопоуздање пред дуел са Азербејџаном, у уторак. Наши момци имају све на својој страни и требало би то да искористе.

Први меч у Београду ,,орлови“ су убедљиво добили са 4:1. Међутим, већим делом другог полувремена наши момци нису изгледали добро па су и угрозили вођство од 2:0 које су имали пре одласка на одмор. Ипак, стигли су ,,орлови“ да се подигну и са још два поготка цементирају победу која је била врло важна. Како Луксембуржани још увек верују да могу на Мундијал сигурно ће дати све од себе да савладају нашу репрезентацију, самим тим ,,орловима“ ће бити знатно теже него у првом мечу. Амбиције противника јасно је истакао њихов најбољи играч Себастијен Тил.

- И даље верујем да можемо да се пласирамо на Првенство света. Вероваћу све док постоји математичка шанса. Осим тога, стварно сматрам да је Луксембург спреман за искорак, велика достигнућа, има играче способне да направе тако нешто. Све више нас потписује за иностране клубове и репрезентација осећа сву корист од те чињенице. Спремни смо за велики резултат – рекао је играч који се прославио голом у дресу Шерифа, против Реал Мадрида.

Сјајни Тил не би био задовољан ремијем против Србије, као ни потом против Португала.

- Свакој утакмици прилазим на идентичан начин, желим да победим. У мом речнику не постоји реч нерешено. Са тим менталним склопом ћемо изаћи на терен у ове две утакмице. Против Португала смо одиграли добро прво, а у Београду друго полувреме. Нажалост, оба сусрета смо изгубили. Ако успемо да спојимо два квалитетна полувремена на једној утакмици, могло би да испадне супер – јасан је најбољи играч Луксембурга.

Дакле, наши момци знају шта их чека и због тога радују њихове изјаве пред важан дуел.

- За све се ми питамо. Показали смо да смо велика селекција и да сваког можемо да победимо. Занима нас само тријумф против Луксембурга и по њега ћемо ићи. Приступ утакмици мора бити добар да не би било никаквих проблема – рекао је голгетер Фиорентине Душан Влаховић.

Одбрана такође мора бити на висини задатка.

- Функционишемо све боље из меча у меч а потврда тога је утакмица у Даблину, против Републике Ирске. До пред сам крај меча били смо чврсти, ништа нам нису могли, да бисмо у финишу попустили и дозволили им да дају гол. Знам да је наш највећи квалитет навала али будите уверени да ћете видети једну нову одбрану наше селекције – рекао је штопер Стефан Митровић.

Свестан је и селектор Драган Стојковић шта нам значи вечерашњи меч, али и онај против Азербејџана, у уторак.

- То су нам две препреке на путу до финала, односно утакмице са Португалом у Лисабону. Не занима ме више шта смо урадили против Ираца, у Даблину, да ли смо несрећно остали без победе или нисмо. Једино знам да играмо добар фудбал и да смо пуни самопоуздања. Већина играча је у одличној форми и то морамо искористити како бисмо остварили два важна тријумфа. Верујем да ће момци то и урадити – рекао је Стојковић.

Дакле, све је јасно – Србија жели максималан учинак. Кадровска ситуација је добра осим што Никола Миленковић неће наступити вечерас јер је доживео лакшу повреду, али ће остати у конкуренцији за меч против Азербејџана. Сви остали момци су спремни тако да треба очекивати веома јак састав.

И. Лазаревић

Група А

Азербејџан – Република Ирска (18)

Луксембург – Србија (20.45)

Португал        5          4          1          0          11:4     13

Србија            5          3          2          0          12:7     11

Луксембург    4          2          0          2          5:8       6

Ирска  5          0          2          3          5:8       2

Азербејџан     5          0          1          4          3:9       1 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести