Лалатовић: Нападач нам није приоритет

После циклуса у којем су вежбали два пута на дан, фудбалери Војводине сада су прешли на тренинге једанпут дневно, али, како истиче шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Лалатовић, реч је о веома интентзивном и захтевном раду
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

Фудбалери Војводине, скривени од очију јавности, редовно тренирају у миру и тишини свог Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику, припремајући се за сезону која треба да уследи. После циклуса у којем су вежбали два пута на дан, сада су прешли на тренинге једанпут дневно, али, како истиче шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Лалатовић, реч је о веома интентзивном и захтевном раду. Једино што недостаје играчима новосадске „Старе даме“ јесу контролне утакмице, које, због ситуације с коронавирусом, не могу да играју.

- Хаос који је прозроковала ситуација с овом заразом, онемогућује нас да проверимо колико смо тога одрадили и на чега треба да се фокусирамо током будућих тренинга – рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба старијег новосадског суперлигаша. – Настављамо да испуњавамо план рада који смо пред себе поставили и остаје нам да видимо шта ће се дешавати у наредним данима. Уколико буде потребно, отићи ћемо ван Новог Сада како бисмо одиграли потребне утакмице, ако то уопште буде могуће. У овом тренутку не знам ни то да ли ће првенство почети 1. августа или ће бити померено, као што то не знају ни остали суперлигаши.

Екипа коју предводите ради на довођењу новајлија, а „Дневник“ је већ обелоданио вест да би Војводина желела у црвено-белим редовима да види своје некадашње играче Новицу Максимовића и Владимира Ковачевића?

- То је истина и надам се да ће њих двојица да се врате у наше редове, јер је реч о момцима који су нам потребни. У току су преговори, баш као што разговарамо још с једним играчем којег бих волео да видим у нашем дресу.

Да ли је реч о нападачу?

- Не! У овом тренутку не размишљам о томе да доведемо нападача, јер смо на тој позицији одговарајуће попуњени. Пре бих волео да у од новајлија видим једног играча средине терена или крило. Прелазни рок је овог лета дугачак, а тек уколико успемо да продамо неког од првотимаца који су сада у конкуренцији, могли бисмо да размишљамо и о довођењу  одговарајућег шпиц-играча.

У континуитету истичете да је клубу потребно и то да ангажује спортског директора, који би се, у координацији с вама, бавио управо тим питањима?

- Заиста нам је од велике важности то да добијемо човека на позицији спортског директора, али не макар каквог. Важно је да то буде неко ко воли Војводину, ко је био део ње, али и који би био потпуно посвећен послу којим се бави и с којим бих лако могао да се договорим о оном што је екипи потребно.

 Имате ли неког конкретно у виду?

- Имам и то је Марко Јовановић, садашњи спортски директор Радничког. Реч је о човеку који је дуго, пуних пет година, носио дрес Војводине, зна шта је она и шта значи у српском фудбалу. Истински је професионалац и у то сам се најбоље уверио када сам био тренер у Нишу и када сам с Јовановићем имао феноменалну сарадњу.

Он има важећи уговор с Радничким?

- Верујем да то може да се регулише и да он дође у Нови Сад.

Како је на вас лично, а онда и на играче Воше, деловала оставка председника клуба Војислава Гајића?

- Није нам било свеједно када смо чули за његову оставку. Лично, с господином Гајићем имао сам сјајну сарадњу и током мог првог боравка у Новом Саду, али и у протеклој сезони. Не знам шта га је то определило да поднесе оставку, али се надам да ће своју одлуку да повуче и да ћемо да наставимо сарадњу и у сезони која следи. На добром смо путу да клуб високо позиционирамо у српском фудбалу, а имамо и лепу прилику да нешто веће направимо и у Лиги Европе. Надам се да ће он да пронађе решење за проблеме које има и да ће да остане на челу клуба. То кажем јер знам да је реч о човеку каквих нема пуно у овдашњем фудбалу, посвећеној личности, која зна како се води овакав клуб и зато бих желео да остане на челу ФК Војводина. Играчи и мој стручни штаб на челу са мном смо ту и било би заиста сјајно да наставимо сарадњу – истакао је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести