Војводина отказала припреме на Златибору; Лалатовић: Нећемо да ризикујемо

Шеф стручног штаба  Војводине Ненад Лалатовић  на прозивци у недељује је наговестио, а јуче је на званичном сајту клуба и завнично потврђено да фудбалери овог лета најважнији део припрема за нову сезону неће обавити на Златибору.
vosa trening
Фото: С тренинга фудбалера Војводине, фото: Ј: Грлић

У плану је, да подсетимо, било да црвено-бели 9. јула отпутују на ову планину и тамо раде две седмице. Међутим, због чињенице да је у Србији дошло до поновног ширења коронавируса, а да се једно од жаришта налази и на Златибору, челни људи клуба одлучили су да читаве припреме екипа одради у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, у којем ће, како се наводи, играчи и чланови стручног штаба не само бити заштићенији од опасног вируса, већ ће имати и одличне услове за спровођење тренажног процеса.

- Имамо све услове за несметан и безбедан рад код куће и заиста не постоји разлог да  ризикујемо са здрављем играча – рекао је Лалатовић. – Не желимо да се неко зарази и да изгуби 10 до 15 дана рада, јер су обавезе пред нама велике, а уз то играмо и у Европи, па смо решили да ризик смањимо на минумум. Уз Партизан који има СЦ Телеоптик, поседујемо најбоље услове за рад и ништа нам није под морањем, једино што ћемо морати да пронађемо одговарајуће ривале за контролне утакмице. Њих ће, као што сам већ наговестио, бити четири или пет и сигуран сам да ћемо одрадити све оно што смо зацртали у плану припрема и на нашем „Вујадину Бошкову“.

Јуче су играчи одрадили два тренинга. Према предвиђеној динамици рада, екипа ће по два везана дана тренирати на овај начин, а онда следи дан у којем ће на распореду бити само један термин.

Како смо сазнали, у недељу ће кандидати за тим добити слободан дан, а онда следи нова тура обавеза по истом обрасцу. Баш као што је било и најављено, с осталим играчима вежбали су и Стефан Ђорђевић и Петар Бојић, док је самостално тренирао Мирко Топић, који још увек има проблем с повредом пубичне кости и чији се повратак у оптимални рад очекује за десетак дана.

- Имао сам лакшу интревенцију због ураслог нокта на палцу ноге, па сам јуче трчао у патикама и добро је то што нисам осетио никакав бол. Видећемо какав ћу осећај имати када будем радио у копачкама, али не верујем да ћу имати озбиљих проблема. У постојећим условима проузрокованим Ковидом 19, кратку паузу искористио сам да одем кући код мојих, два-три дана провео сам и на Златибору и сада сам оран за рад и желим да се што боље припремим за напорну сезону која је пред нама – рекао је Бојић.

Расположење у црвено-белој екипи на изузетно је високом нивоу, за сада нема играча који су напустили тим, баш као што нема ни новајлија који се, додуше, најављују у предстојећим данима. С позајмице у прволигашу Кабелу вратили су се Марко Бјековић и Марко Мандић, а синоћ су то учинили и Ђорђе Пантелић, као и искусни чувар мреже Горан Вуклиш (сви они имају уговор с Вошом), који ће покушати да се наметну тренеру Лалатовићу и изборе место у такмичарској екипи.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести