Лалатовић: Партизан под притиском јер жели да спаси сезону

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић оценио је данас да би за Партизан велики хендикеп био да другу годину заредом остане без трофеја, стога да је притисак на црно-белима у предстојећем окршају полуфинала Купа Србије.
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

"Партизан ће сигурно покушати да спаси сезону уласком у финале и због тога је већи притисак на њиховој страни. Ми смо их победили прошле године у финалу и да остану и другу годину без трофеја, то би за Партизан био велики хендикеп. Они су нас победили у првенству 2:0 и то треба да буде наш мотив да дамо 120 одсто својих могућности и да им парирамо како знамо и умемо, поготово на нашем ''Карађорђу''", рекао је Лалатовић.

Новосадска "Стара дама" у среду од 19.05 угостиће Партизан, што је уједно и реприза прошлогодишњег финала, у ком је Војводина славила после бољег извођења пенала.

"Партизан има јако добре играче, одлично покривају простор, играју дубоко, имају своје шаблоне и акције. Партизан игра у одличној форми од доласка Александра Станојевића, на двадесетак утакмица имају само један пораз у дербију у ком су одиграли јако добро прво полувреме. Предност Партизана, баш као и Црвене звезде у односу на остале тимове су квалитетни странци. Они доносе додатни квалитет, брзи су, имају добру завршницу, када погледате какви инострани играчи играју за Партизан и за Црвену звезду, јасно је због чега су испред осталих", оценио је тренер Новосађана.

Лалатовић је додао да је штета на трибинама неће бити навијача, као што је био случај у прошлогодишњем финалу у Нишу.

Тренер Војводине рекао је и да ће извести најјачи састав, пошто се у тим вратио и Никола Дринчић.

Он је за крај истакао да се слаже са Драганом Стојковићем када је у питању нова Суперлига Европе, а успут је њему и репрезентацији Србије пожелео срећу на путу ка Светском првенству.

"Овом приликом желим да честитам Драгану Стојковићу на резултатима на прве три утакмице са нашом репрезентацијом. Он је велико освежење за наш фудбал што је показао одмах по свом доласку. Желим и Пиксију и нашој репрезентацији да се пласирају на Светско првенство и да се, ако је то могуће, врате са медаљом. Прочитао сам Пиксијеву изјаву о Суперлиги Европе о којој се прича ових дана и сложио бих се са њим да се фудбал не игра само за богате и не подржавам лигу од 12 најбогатијих клубова. Разумем и њихове потребе да имају још више новца, али апсолутно сам на страни тренутног система такмичења", закључио је Лалатовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести