Лалатовић пред Спартак: Шансе за победу пола - пола

НОВИ САД/СУБОТИЦА: Градски стадион у Суботици данас ће бити поприште 58. првенственог дуела између Спартака и Војводине.
Nenad Lalatovic1
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

У досадашњој историји много више успеха имали су Новосађани, иако су, нарочито у последњих неколико сезона, Суботичини умели да натерају ривала да прогута горке пилуле.

Пред навијачима је нова фудбалска прича, нови су и актери који ће учествовати у њеном исписивању, па се очекује занимљива, тврда и неизвесна утакмица, у којој је улог обострано велики.

Спартак се бори за улазак у плеј-оф, тренутно је на седмом месту на табели, док трећепласирана Воша, упркос тешком пролећном распореду, силовито корача ка пласману у европску конкуренцију.

Можда неко и није веровао да ћемо у овој сезони играти овако како то чинимо, али је најбитније то што сам своју чврсту веру успео да пренесем на играче и да они играју на високом нивоу, рекао је тренер Воше Ненад Лалатовић.


Здравље најважније

Актуелна ситуација с коронавирусом рефлектује се на све области живота, самим тим и на фудбал. Отказују се широм света спортски догађаји, суспендују се такмичења у најатрактивнијим првенствима, па нас је занимало како на ту тему размишља учитељ фудбалера Војводине.

Уколико се донесе одлука да се првенство прекине апсолутно ћемо да је прихватимо. Здравље је најважнији па иако се у ту тематику најбоље не разумем, јасно је да немам дилему око тога шта нам ваља чинити уколико одлука о прекиду првества и код нас буде донешена, јасан је Лалатовић. 


Како је додао, најбољи показатељ тога колико су усвојили оно о чему су пуно причали и на чему су упорно радили јесу остварени резултати. Зимус смо погодили с новајлијама, знао сам ко и шта нам је потребно да бисмо играли на начин на који желим и још једном бих изразио велику захвалност председнику клуба Војиславу Гајићу и генералном директору Душану Бајатовићу због тога што су ми омогућили да доведемо фудбалере које сам желео, казао је Лалатовић.

Распоред овог пролећа није био савезник екипи из Новог Сада, али је она до сада успешно одговорила на изазове и тренутно је тим који је освојио највише бодова у наставку сезоне. Нови испит, поново тежак, Војводина полаже данас у Суботици.

Пре свега, морам да нагласим да Спартрак има сјајног тренера Владимира Гаћиновића, стручњака ког изузетно поштујем и сматрам за једног од наших најбољих. Успео је да направи тим који нас тера на опрез. Оно што ме посебно упозорава је чињеница да нас схватио изузетно озбиљно и да је у куп утакмици с Партизаном одмарао практично читав тим, како би покушао да  нас победи. Спартак није наступио у дуелу с Партизаном у најјачем саставу, али ће то сигурно да уради у дуелу с нама. Дерби севера Србије, у то сам сигуран, донеће чвсрту и неизвесну утакмицу, у којој су шансе за победу 50:50. Противнику сам захвалан због тога што нам је показао колико ћемо морати да будемо опрезни, а ми ћемо с наше стране учинити све да се у Нови Сад вратимо са три бода, поручио је Лалатовић.


Досадашњи биланс

Фудбалери Спартака и Војводине до сада су одиграли 57 првенствених утакмица. Новосађани су остварили 34 победе, 7 сусрета завршено је без победника, док је Спартак славио у 16 дуела, уз гол-разику 93:64. Занимљиво је и то да је новосадска екипа успешнија и када су у питању дуели одиграни у Суботици: славила је у 15 наврата, два пута је ремизирала,  а домаћин је био бољи у 11 утакмица, уз гол разлику 35:35.


Тренер Војводине ће моћи да рачуна на све играче.

Атмосфера међу играчима и у клубу је заиста добра. За сваку утакмицу се посебно спремамо, па је тако и сада. Добро смо анализирали Суботичане, уверили се да имају одличан тим и да јако добро истрчавају полуконтре и контре после одузете лопте на својој половини. Мораћемо да направимо тактику да покушамо да се супротставимо свему томе, поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести