Лалатовић: Прејака конкуренција за пласман на европску сцену

Ни хладно време, ни магла не ометају фудбалере Војводине да свакодневно издрже жесток темпо рада који су им наметнули шеф струке Ненад Лалатовић и његови најближи сарадници Видак Братић и Драган Шарац, као и кондициони тренер Саша Семереди.
Ј. Грлић/ Ненад Лалатовић верује у лепо и успешно Вошино пролеће
Фото: Ј. Грлић/ Ненад Лалатовић верује у лепо и успешно Вошино пролеће

Трећепласирана екипа после јесењег дела сезоне у Суперлиги Србије озбиљно је одлучила да уложи максимум знања и труда како би на пролеће поновила одличне резултате и вратила се у друштво екипа које ће се такмичити у Европи.

Тренера Лалатовића замолили смо да оцени то колико је задовољан оним што је видео у процесу досадашњег дела рада.

- Тренирамо у сјајној атмосфери, играчи беспоговорно испуњавају ни мало лако лаке задатке, које свакодневно стављамо пред њих и одлично раде - рекао је Лалатовић.- Сви они трпе напоре којима су изложени, јер знају да ће им због тога бити много лакше када пролећни део сезоне почне.

Тренутно су ван строја капитен Ранко Веселиновић (носи гипс на десној нози) и један од најбољих фудбалера Никола Дринчић (упала ахилове тетиве). Колико повреде ремете оно што сте испланирали?

- У принципу, ништа ванредно се не догађа, јер имамо неких ситнијих проблема, али то није ништа посебно када је у питању овај део припремног периода. Додуше, Веселиновић мора да носи гипс, до његовог повређивања дошло је после једног дуела на тренингу, када су на лопту стартовали млади Марко Бјековић и он. Верујем, међутим, да ће се капитен брзо опоравити и заузети место у екипи. Генерално, све иде у добром правцу и задовољан сам како играчи подносе напоре.

Поред нас, за позицију која доноси евровизу конкуришу и Чукарички, мој бивши клуб Раднички из Ниша, па ТСЦ и Вождовац. Реч је о тимовима који улажу озбиљан новац и желе та улагања да оправдају

Навијаче занима шта се ново дешава по питању ангажовања нових фудбалера?

- Желимо да додатно оснажимо играчки кадар, па су у наше редове већ стигли Миљан Вукадиновић (Напредак) и Лазар Стојсављевић (Њупорт Каунти), а са, верујем, будућим саиграчима већ неколико дана тренира и нападач Момчило Мркаић. Надам се да ће овај снажни фудбалер потписати уговор с клубом и мислим да је само питање тренутка када ће то и  учинити. Рекао сам већ неколико пута да бих у саставу желео да видим и Марка Петковића, Богдана Младеновића и Стефана Ђорђевића и очекујем да врло брзо и њих видим у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.

Колико је реално да сва тројица наведених играча постану нови чланови Војводине?

- Између осталих питања, на ту тему ћемо разговарати данас на састанку Управног одбора клуба, који је заказан за 12 часова. Знате како то иде у преговорима: тешко је да негде не запне у неком тренутку, али сам сигуран да ће се по питању њиховог евентуалног ангажмана све знати најкасније до петка.


Вучић је највећи српски политичар

Присуствовали сте прослави православне Нове године коју је организовао новосадски Пролетер, а  коју је директор Србијагаса и председник Покрајинског одбора СПС-а Душан Бајатовић означио као почетак кампање ове партије за изборе. Многи пратиоци спортских, али и политичких прилика, питају да ли то значи да мењате своје политичко опредељење?

- На прослави Пролетера сам био јер у том клубу имам пуно пријатеља, а реч је о средини која ме је лансирала као тренера - истакао је Лалатовић. - С друге стране, никада не мењам своје опредељење. Политиком се не бавим, али волим да пратим збивања у њој и слушам оно што говоре паметни људи. Један од њих је управо председник Александар Вучић, највећи српски политичар који се појавио у последњих 50 година, а уз њега је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је пуно доброг направио када је наш град у питању. Председник Вучић је човек који данас стоји раме уз раме с председником Русије Путином и председником Турске Ердоганом и важно је да се сви ми, као народ, ујединимо на путу којим нас води наш председник и тврдим да ћемо бити све јачи и успешнији као нација, а то је одраз снаге коју поседује Вучић. Код њега волим то што има харизму и велико срце и што се никога не плаши. Тако мислим овог тренутка, тако ћу мислити и убудуће и пожелео бих му да влада Србијом и у наредих 50 година.


Воша жели да створи тим који ће јуришати на пласман у квалификације за Лигу Европе. Међутим, и остале екипе кују властите планове за пролеће и појачавају играчки кадар?

- Сви ми пред собом имамо спортски циљ и очекујем да ће пролећни део сезоне бити још тежи од оног јесењег. Она екипа која буде спремнија и уигранија имаће највеће шансе да успе у науму. Једино што је сигурно јесте то да баш нико не може да буде сигуран да ће остварити план, јер конкуренција ће бити прејака. Поред нас, за позицију која доноси евровизу конкуришу и Чукарички, мој бивши клуб Раднички из Ниша, па ТСЦ и Вождовац. Реч је о тимовима који улажу озбиљан новац и желе та улагања да оправдају.

Желимо да додатно оснажимо играчки кадар, па су у наше редове већ стигли Миљан Вукадиновић (Напредак) и Лазар Стојсављевић (Њупорт Каунти), а са, верујем, будућим саиграчима већ неколико дана тренира и нападач Момчило Мркаић. Надам се да ће овај снажни фудбалер потписати уговор с клубом и мислим да је само питање тренутка када ће то и учинити

То сигурно наговештава велике битке у другом делу првенства и бољитак за клупски фудбал у Србији?

- Апсолутно је тако и мислим да ће на пролеће публика имати прилику да прати доста јаких и атрактивних утакмица. Лично, убеђен сам да је фудбалској Европи потребна јака и велика Војводина и учинићемо све да на терену покажемо да смо заиста такви и да се изборимо за место међу учесницима Лиге Европе - с оптимизмом је поручио Ненад Лалатовић.

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести